ریزش ۱۷۵ هزار واحدی شاخص کل بورس امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۵ / شاخص به محدوده ۷ میلیون و ۶۶۳ هزار واحد رسید
به گزارش ایران ماین، خرید و فروش بورس امروز یکشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۵ در ادامه فضای منفی روز گذشته با حجم فروش آغاز شد و تا ساعت ۱۰:۱۰ صبح نیز نشانه ای از بهبود محسوس وضعیت بازار دیده نمی شود. افت سنگین شاخص ها، بالا رفتن تعداد نمادهای منفی و برتری قابل توجه سفارش های فروش نشان می دهد که فروشندگان همچنان کنترل خرید و فروش را در اختیار دارند. از سوی دیگر، به نظر می رسد نرخ خرید و فروش امروز نیز مانند روز گذشته در لایه پایینی باقی بماند؛ موضوعی که در کنار افت نرخ بخش عمده نمادها، تصویر نامطلوبی از وضعیت فعلی بازار سهام ارائه می کند.
افت بیش از ۱۷۵ هزار واحدی شاخص کل بورس
شاخص کل بورس با نزول ۱۷۵ هزار و ۴۹۷ واحدی، معادل ۲.۲۴ درصد، به محدوده ۷ میلیون و ۶۶۳ هزار واحد رسیده است. شاخص کل هم وزن نیز با افت ۳۰ هزار و ۴۲۹ واحدی، نزول ۱.۳۹ درصدی را تجربه کرده و در لایه ۲ میلیون و ۱۶۶ هزار واحد قرار گرفته است.
افت همزمان و قابل توجه هر دو شاخص نشان می دهد که حجم فروش به نمادهای بزرگ محدود نمانده و سهام کمپانی های کوچک و متوسط نیز با نزولی شدن نرخ مواجه شده اند. شدت افت شاخص هم وزن نیز بیانگر گستردگی موج منفی در بخش های مختلف بازار است.
۷۱۲ نماد منفی شدند؛ صف های فروش صعود کرد
در جریان خرید و فروش امروز، ۷۱۲ نماد در محدوده منفی قرار دارند و تنها ۱۹۴ نماد مثبت هستند. به این ترتیب، تعداد نمادهای منفی بیش از سه برابر نمادهای مثبت است و بخش عمده بازار با افت نرخ مواجه شده است.
همچنین تعداد صف های فروش به ۳۸۱ مورد رسیده، در حالی که تنها ۹۰ صف خرید در بازار شکل گرفته است. این اختلاف نشان می دهد که در شرایط فعلی، قدرت عرضه به مراتب بیشتر از تقاضاست و خریداران هنوز نتوانسته اند در برابر موج فروش مقاومت موثری نشان دهند.
نرخ خرید و فروش سهام، حق تقدم و صندوق های سهامی تاکنون به ۱۶ هزار و ۴۳۵ میلیارد تومان رسیده و مقدار خرید و فروش نیز ۲۷ میلیارد سهم بوده است. با توجه به روند خرید و فروش و مقایسه این رقم ها با آمار روز گذشته، به نظر می رسد نرخ خرید و فروش امروز نیز در لایه پایینی قرار بگیرد.
ترکیب افت گسترده نرخ ها با نرخ خرید و فروش پایین، از وضعیت نامناسب بازار سهام حکایت دارد. در چنین شرایطی، نه تنها تقاضای قدرتمندی برای متوقف کردن روند نزولی وجود ندارد، بلکه حجم پایین دادوستدها نیز نشان می دهد که فعالیت خریداران هنوز به اندازه ای نیست که بتواند به بازگشت اعتماد در بازار کمک کند.