بازار همچنان منتظر تصمیم SEC؛ بررسی استیکینگ ETFهای اتریوم به تعویق افتاد!

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC)، تصمیمگیری راجع به اضافه شدن قابلیت استیکینگ به صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) اسپات اتریوم را به تعویق انداخت. این تصمیم مربوط به دو صندوق تراست و مینیتراست اتریوم گریاسکیل است.
در ماه فوریه، بورس نیویورک به نمایندگی از گریاسکیل پیشنهاد تغییر مقررات را ارائه داده بود تا امکان استیکینگ برای این صندوقها فراهم شود.
با این حال، SEC اعلام کرده که برای بررسی این درخواست به زمان بیشتری نیاز دارد و تصمیم نهایی را تا تاریخ ۱ ژوئن ۲۰۲۵ به تعویق انداخته است.
قابلیت استیکینگ به سرمایهگذاران این امکان را میدهد که اتریومهای نگهداریشده در ETF را قفل کرده و در ازای آن سود بیشتری دریافت کنند.
این ویژگی یکی از مزایای بالقوه ETFهای اتریوم نسبت به بیتکوین است؛ چرا که در ETFهای بیتکوین چنین قابلیتی وجود ندارد. در همین حال، کمپانیهایی مانند ۲۱شیرز (21Shares) نیز به دنبال اضافه کردن این امکان به صندوقهای خود هستند.
این تعویق در حالی اعلام شده که حدود یک هفته گذشته، SEC با آغاز خرید و فروش آپشن برای چند صندوق ETF اسپات اتریوم متعلق به کمپانیهای بلکراک (BlackRock)، بیتوایز (Bitwise) و گریاسکیل موافقت کرده بود.
با این حال، نرخ اتریوم نسبت به این خبر واکنشی نشان نداده و همچنان در محدوده کف بازار نزولی، یعنی حدود ۱٬۶۲۵ دلار، باقی مانده است.
از سوی دیگر، صندوقهای ETF اتریوم در ایالات متحده طی پنج روز پیاپی برداشت سرمایه ثبت کردهاند. از تاریخ ۷ آوریل تاکنون، حدود ۸۸.۵ میلیون دلار سرمایه از این صندوقها خارج شده است.
مجموع ورودی سرمایه به ۹ صندوق ETF اسپات اتریوم تا کنون به حدود ۲.۳ میلیارد دلار رسیده، ولی برداشت سرمایه قابلتوجه از صندوق گریاسکیل، این رقم را تحت اثر قرار داده است.