خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
ژنراتور
سبد خرید

شاخص بهای مصرف‌کننده آمریکا جمعه ۲ آبان منتشر می‌شود؛ انتظارات بازار از داده‌های تورم آمریکا


شاخص بهای مصرف‌کننده آمریکا جمعه ۲ آبان منتشر می‌شود؛ انتظارات بازار از داده‌های تورم آمریکا | ایران ماین

بازارهای جهانی در آستانه عرضه داده‌های شاخص نرخ مصرف‌کننده آمریکا (CPI) قرار دارند. این گزارش فردا پس از سه هفته وقفه ناشی از تعطیلی دولت فدرال منتشر می‌شود و انتظار می‌رود تورم ماهانه ۰.۴ درصد بالا رفتن یابد. سرمایه‌گذاران نیز پیش‌بینی می‌کنند فدرال رزرو در نشست آینده خود نرخ بهره را نزول دهد.

از آغاز تعطیلی دولت آمریکا در اول اکتبر، عرضه آمارهای کلیدی متوقف شده است. با این حال، عرضه داده‌های CPI از سوی اداره آمار کار می‌تواند تصویر تازه‌ای از تورم ارائه دهد. تحلیلگران انتظار دارند تورم سالانه از ۲.۹ درصد به ۳.۱ درصد برسد که سریع‌ترین توسعه ماهانه در یک سال اخیر است.

واکنش بازارها به شرایط اقتصادی اخیر

در شروع تعطیلی دولت، واکنش بازارها محدود بود و سهام و ارزهای دیجیتال حتی توسعه کردند. ولی با طولانی شدن تعطیلی، احساسات منفی صعود کرد و دارایی‌های پرریسک افت کردند. در همین حال، طلا به‌عنوان دارایی امن توسعه چشمگیری داشت و از مرز ۴۴۰۰ دلار گذشت. اکنون همه نگاه‌ها به داده‌های تورم دوخته شده است.

پیش بینی کارشناسان از شاخص تورم آمریکا

نیک تیمیروس، خبرنگار اقتصادی وال استریت ژورنال، می‌گوید میانه پیش‌بینی‌ها بالا رفتن ۰.۳۹ درصدی تورم سرفصل و ۰.۳۰ درصدی تورم هسته را نشان می‌دهد. در نتیجه، نرخ تورم سالانه در لایه ۳.۱ درصد باقی خواهد ماند. کارشناسان همچنین بر این باورند که بازارها نسبت به تورم احتمالی بالا واکنش شدیدی نشان نخواهند داد.

اثر احتمالی بر بازارهای مالی و سیاست پولی

سهام و ارزهای دیجیتال اکنون در مرکز توجه هستند، زیرا انتظار می‌رود فدرال رزرو هفته آینده نرخ بهره را ۰.۲۵ درصد نزول دهد. این اقدام می‌تواند به توسعه بازارهای ریسکی کمک کند. در جلسه قبلی نیز بانک مرکزی آمریکا همین میزان نزول نرخ بهره را اعمال کرده بود.

نیکولای سوندرگارد از کمپانی ننسن می‌گوید:

داده‌های درون‌زنجیره‌ای نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران فعلاً واکنش خاصی به داده‌های CPI نشان نداده‌اند. جریان سرمایه هوشمند در محدوده ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار دلار روزانه ثابت مانده است و هیچ نشانه‌ای از بالا رفتن ورود به استیبل کوین‌ها یا خرید و فروش اهرمی دیده نمی‌شود.

به گفته تحلیلگران، ساختار بازار پس از سقوط قیمتی ماه اکتبر به حالت تعادل بازگشته و معامله‌گران بیشتر به‌دنبال سود ثابت هستند تا شرط‌بندی کلان. جالب اینکه بیت کوین معمولاً پس از افت اولیه در واکنش به داده‌های CPI به‌سرعت بهبود می‌یابد و احتمالاً این بار نیز همین روند تکرار خواهد شد.