خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
سبد خرید

پیشنهاد روزنامه اطلاعات به دولت: طرح ارز توافقی را پس بگیرید تا بازار ارز آرام بگیرد


پیشنهاد روزنامه اطلاعات به دولت: طرح ارز توافقی را پس بگیرید تا بازار ارز آرام بگیرد | ایران ماین

به گزارش ایران ماین، روزنامه اطلاعات نوشت: گروهی از کارشناسان معتقدند اگر در شرایط حاضر مذاکره با آمریکا برای نزول فشار تحریم های اقتصادی و بهبود نرخ پول ملی عاقلانه و شرافتمندانه نیست، پس باید زمینه های افت بهای ارز را در بازار از طریق سیاست گذاری های داخلی فراهم کرد. زیرا ادامه روند بی ثباتی بازار ارز به یقین در آینده نزدیک موجب جهش نرخ تورم و فشار مضاعف بر سفره معیشتی مردم خواهد شد و این همان خواسته دشمنان برای ضربه زدن به ماست.

ظرف ۵ ماه سپری شده از عمر دولت چهاردهم نرخ رسمی ارز در سیستم بانکی حدود ۵۵ درصد و در بازار غیررسمی ۶۲ درصد بالا رفته که اغلب کارشناسان نوسانات اخیر رامحصول سیاست گذاری های  ارزی دولت می دانند.

حتی اگر این اتهام ناروا باشد، باید برای تبری جستن از آن تلاش کرد تا بهای ارز در بازار روندی نزولی یافته و موتور جهش نرخ در سایر بازارها خاموش شود. در غیر این صورت وعده تیم اقتصادی دولت برای حفظ نرخ پول ملی گزافه ای بیش نخواهد بود.

اگر قرار است همانند دولت های قبل با تشدید مراقبت های انتظامی در بازار و جلب چند سودجو اخلالگر، آرامش موقتی را به خرید و فروش ارزی بازگردانیم یا سهم ناچیزی از مسیر تورمی نرخ ها را جبران کرده و از این ترفند به عنوان موفقیت دولت در کنترل بازار ارز یاد کنیم، باید باور کنیم که این شیوه مدیریتی دیگر اثر بخش نیست و حتی امکان دارد مجریان دولتی را به دستکاری عمدی در بازار و تأمین کسری منابع بودجه متهم کند.

در شرایط فعلی تشکیل فوری جلسه سران قوا برای اصلاح بعضی سیاست‌های تأثیرگذار در بهای ارز می تواند به مجریان این حوزه کمک کند تا با سرعت بیشتری آرامش لازم را به بازار ارز بازگردانند. توقف فعالیت بازار توافقی ارز که به زعم بعضی کارشناسان عامل اصلی جهش نرخ ها در ۵ ماه اخیر بوده و بازگشت به شیوه قبلی تأمین نیازهای ارزی، هرگز به معنای شکست سیاست های اقتصادی دولت نیست و برعکس، شجاعت اصلاح در نظام تصمیم گیری دولت قلمداد می شود.

همچنین تشدید فشار به صادرکنندگان کالا برای بازگرداندن و عرضه بیشتر ارز در سیستم بانکی  می تواند التهاب فعلی بازار ارزی را نزول دهد.