خرید گسترده بیتکوین و اتریوم توسط بلکراک! راز بالا رفتن تقاضای سازمانی چیست؟
غول مالی بلکراک به سرمایهگذاریهای خود در حوزه رمز ارز افزوده و ۵۲۹ بیتکوین (BTC) و ۲۴۲۰ اتریوم (ETH) دیگر خریداری کرده است. با این خریدهای جدید، بلکراک اکنون ۳۵۹۶۰۶ بیتکوین به نرخ تقریبی ۲۲.۸۲ میلیارد دلار و ۳۵۰ هزار اتریوم به نرخ ۲۳ میلیارد دلار در اختیار دارد.
این خریدهای مداوم بیانگر خوشبینی سرمایهگذاران سازمانی به ارزهای دیجیتال، بهویژه بیتکوین است. بیشتر داراییهای بیتکوینی بلکراک در صندوق ETH آن به نام iShares Bitcoin Trust قرار دارد که به سرمایهگذاران امکان بهرهمندی از نوسانات نرخ بیتکوین را میدهد.
در همین راستا، ETF بیتکوین این کمپانی در ۳۰ روز گذشته بیشترین ورود سرمایه، به میزان ۹۹ میلیون دلار را تجربه کرده است.
طبق آخرین گزارشها، حجم داراییهای بیتکوینی در آمریکا رو به بالا رفتن است که یکی از مهمترین دلایل آن، بالا رفتن تقاضا برای صندوقهای ETF بیتکوین است. طبق گزارش بنیانگذار کمپانی کریپتوکوانت (CryptoQuant)، آمریکا دوباره برتری خود در زمینه نگهداری بیتکوین را بهدست آورده است.
در همین حال، بازارهای سهام آسیایی نیز به دنبال گزارشهایی مبنی بر اینکه چین در حال بررسی تزریق سرمایهای به میزان ۱ تریلیون یوان (۱۴۲ میلیارد دلار) به بزرگترین بانکهای دولتی خود است، توسعه کردهاند.
این اقدام با هدف ارتقا توانایی این بانکها برای پشتیبانی از اقتصاد صورت میگیرد.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که بانک مرکزی چین (PBOC) در اوایل هفته، نسبت ذخیره مورد نیاز برای بانکهای داخلی را ۵۰ واحد پایه نزول داد و نرخ بهره بازخرید معکوس هفتروزه (نرخی که بانک مرکزی از بانکهای تجاری وام میگیرد) را ۲۰ واحد پایه نزول داد و به ۱.۵ درصد رساند. مجموع این اقدامات چینیها، بر بالا رفتن تقاضا برای صندوقهای ETF بیتکوین اثر گذاشته است.
با نزول نرخ بهره توسط بانکهای مرکزی و بالا رفتن خوشبینی نسبت به بیتکوین در سهماهه چهارم سال، نرخ این رمز ارز به مرز ۶۴ هزار دلار رسیده است.
تحلیلگران انتظار برخورد نرخ با یک مقاومت قوی در نزدیکی ۷۰ هزار دلار را دارند و بعضی پیشبینی میکنند که نرخ این رمز ارز تا پایان سال ۲۰۲۴ به ۱۷۲۸۰۰ دلار خواهد رسید.
با این حال، حرکت اخیر صرافی متگاکس (Mt. Gox) برای جابجایی بخش بزرگی از بیتکوینهای خود، دلواپسیهایی را در مورد بالا رفتن حجم فروش در بازار ایجاد کرده است.