خانه
ورود / ثبت نام
ماینرها ژنراتور سبد خرید

دستور دولت آمریکا برای حذف هوش مصنوعی دیپ‌سیک از سیستم‌های دولتی

1405/07/27
دستور دولت آمریکا برای حذف هوش مصنوعی دیپ‌سیک از سیستم‌های دولتی | ایران ماین

وزارت ایمنی داخلی آمریکا به تمام آژانس‌های دولتی غیرنظامی این کشور دستور داد تا چت‌بات هوش مصنوعی چینی دیپ‌سیک (DeepSeek) و تمامی خدمت‌های وابسته به آن را از سامانه‌های رایانه‌ای خود حذف کنند. واشنگتن معتقد است استفاده از این ابزار می‌تواند به جمع‌آوری اطلاعات حساس از شهروندان و نهاد‌های دولتی منجر شود.

این ممنوعیت تنها به نرم‌افزار اختصاصی دیپ‌سیک محدود نمی‌شود، بلکه تمامی ابزارها و خدمت ها توسعه‌یافته بر پایه آن توسط کمپانی‌های ثالث را نیز در بر می‌گیرد. پیش از این نیز وزارت بازرگانی و نیروی دریایی ایالات متحده و چند ایالت دیگر دسترسی به این مدل هوش مصنوعی را در دستگاه‌های دولتی مسدود کرده بودند.

وزارت ایمنی داخلی آمریکا در یادداشتی رسمی راجع به تهدیدات این ابزار چینی هشدار داد:

استفاده از این مدل‌ها امکان دارد به جابجایی داده‌های حساس به جمهوری خلق چین منجر شود و بستری برای تولید اطلاعات عملیاتی از شهروندان یا نهادهای دولتی ایالات متحده فراهم آورد.

دلواپسی‌های امنیتی و اتهامات جاسوسی داده‌ها

دیپ‌سیک یک مدل متن‌باز مستقر در شهر هانگژو چین است که به کاربران اجازه اجرای محلی و بدون اتصال به سرورهای خارجی را نیز می‌دهد، ولی بخش اصلی خدمت ها آنلاین آن روی سرورهای چین میزبانی می‌شود. کمیته ویژه مجلس نمایندگان آمریکا ادعا کرده است که این فناوری مخفیانه داده‌های کاربران را به پکن ارسال می‌کند؛ ادعایی که باعث بالا رفتن سخت‌گیری‌ها علیه این استارتاپ شده است.

زلزله دیپ‌سیک در بازار فناوری جهان

این کمپانی نوپا در اوایل سال ۲۰۲۵ با معرفی مدلی ارزان‌نرخ که با هزینه‌ای کمتر از ۵ میلیون دلار توسعه یافته بود، لرزه‌ای به وال‌استریت انداخت و نرخ بازار انویدیا (Nvidia) را بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار نزول داد. این اقدام دولت آمریکا بخشی از کارزار گسترده‌تر علیه توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی چین به شمار می‌رود.