دلار ایالات متحده سقوط کرد/ امیدها به بالا رفتن قیمت بهره بالا رفت

به گزارش ایران ماین، رویترز نوشت: دلار ایالات متحده در خرید و فروش روز جمعه، همزمان با افت بازده اوراق خزانهداری این کشور، با نزول روبهرو شد؛ چرا که دادههای اقتصادی غیرمنتظرهای که طی هفته منتشر شد، احتمال افت نرخ بهره از سوی فدرال رزرو را در ادامه سال ارتقا کرده است.
هفتهای که گذشت با ترکیبی از عوامل مثبت و منفی برای بازار ارز آغاز شد. توافق تجاری ایالات متحده و چین، باعث ارتقا دلار شد، ولی این روند دوام چندانی نداشت و بازارها به سرعت وارد فاز نوسانی شدند. در این میان، نوسانات شدید دلار در برابر وون کره جنوبی چشمگیر بود؛ ارزی که نرخ آن برای دومین روز متوالی با جهش همراه شد. دلیل این حرکت، گزارشهایی از مذاکره مقامات سئول و واشنگتن راجع به بازار ارز در اوایل ماه جاری بود.
اقدامی که یادآور نوسانات مشابه دلار تایوان در اوایل همین ماه است. در پایان خرید و فروش، دلار با افت ۰.۴ درصدی به ۱۳۹۰ وون رسید.
دلار ضعیفتر، برگ برنده رقبا؟
جورج وِسی، استراتژیست ارشد ارزی در کمپانی Convera، گفت: «بار دیگر گمانهزنیهایی راجع به تمایل دونالد ترامپ به دلار ضعیفتر مطرح شده که امکان دارد دیگر کشورها را وادار کند تا اجازه بالا رفتن نرخ ارز خود را بدهند.»
او افزود: «ضعف ارزهای آسیایی در برابر دلار مدتها مزیتی برای صادرات این کشورها بوده، ولی دولت آمریکا تلاش دارد این مزیت را به چالش بکشد.»
در بازار گستردهتر ارز، دلار ایالات متحده پس از افت نرخ شبانه، در تلاش بود تا موقعیت خود را بازیابد. این افت پس از عرضه دادههایی بود که نشان میداد شاخص نرخ تولیدکننده (PPI) آمریکا در ماه آوریل برخلاف انتظار نزول یافته است.
پیشتر در هفته، گزارش دیگری نشان داده بود که تورم مصرفکننده نیز توسعه ملایمی داشته و این دو گزارش در کنار هم، انتظارات برای نزول نرخ بهره را بالا رفتن دادند.
در نتیجه، بازارها اکنون احتمال میدهند فدرال رزرو تا پایان سال کنونی حدود ۵۷ واحد پایه نرخ بهره را نزول دهد؛ این رقم در مقایسه با ۴۹ واحد پایه در هفته گذشته، بالا رفته است.
ارزهای اصلی چطور عمل کردند؟
یورو با ۰.۲۶ درصد بالا رفتن به ۱.۲۱۳۰ دلار رسید.
پوند انگلیس با ۰.۱۴ درصد توسعه در لایه ۱.۳۳۲۵ دلار معامله شد.
شاخص دلار (در برابر سبدی از ارزها) با افت ۰.۲ درصدی در لایه ۱۰۰.۵۷ قرار گرفت؛ با این حال به دلیل توسعه ۱.۳ درصدی روز دوشنبه، همچنان در مسیر بالا رفتن هفتگی ملایمی باقی ماند.
بازده اوراق ۱۰ ساله خزانهداری آمریکا ۷ واحد نزول یافت و به ۴.۴۲۱۷ درصد رسید.
بازده اوراق دو ساله نیز به ۳.۹۴۶۷ درصد افت کرد.
سیاست پولی آمریکا در حال بازنگری؟
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، روز پنجشنبه در سخنرانیای که با دقت دنبال میشد، تأکید کرد که سیاستگذاران در حال بررسی مجدد اجزای کلیدی سیاست پولی—یعنی اشتغال و تورم—هستند. به گفته کریستینا کلیفتون، استراتژیست ارشد ارزی در بانک کامنولث استرالیا، پاول اعلام کرده که کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) در آینده وزن بیشتری به چشمانداز تورم نسبت به اشتغال خواهد داد.
او افزود: «اگر ریسکهای تورمی همچنان بالا باقی بمانند، نزول نرخ بهره با مانع روبهرو خواهد شد. با این حال، ما انتظار داریم در سال کنونی سه بار نرخ بهره نزول یابد؛ البته اگر تورم بالا رفتن نیابد.»
بازارهای آسیایی زیر ذرهبین
در ژاپن، با وجود عرضه دادههایی که از نزول توسعه اقتصادی حکایت داشت و اظهارات یکی از مقامات بانک مرکزی راجع به توقف احتمالی در مسیر بالا رفتن نرخ بهره، دلار در برابر ین با ۰.۳۳ درصد نزول به ۱۴۵.۳۰ ین رسید.
کریشنا بهیماواراپو، اقتصاددان کمپانی مشاورهای State Street Global Advisors، گفت: «این آمار، گمانهزنیها راجع به توافق احتمالی تجاری با آمریکا را ارتقا کرده است. در حال حاضر، انتظار میرود بانک مرکزی ژاپن دستکم تا زمانی که ابهامها برطرف شود، از بالا رفتن نرخ بهره خودداری کند؛ شاید فقط یک بار و آن هم در سهماهه چهارم سال.»
سرمایهگذاران همچنین منتظر مذاکرات ارزی احتمالی میان مقامات ژاپن و آمریکا در هفته آینده هستند؛ جایی که وزیر دارایی ژاپن، کاتسونوبو کاتو، اعلام کرده که راجع به مسائل ارزی با اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا گفتوگو خواهد کرد.
در همین حال، دلار استرالیا با ۰.۳۹ درصد توسعه به ۰.۶۴۳۰ دلار رسید و دلار نیوزیلند نیز با ۰.۶ درصد بالا رفتن به ۰.۵۹۱۰ دلار رسید.