خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
سبد خرید

طلا دوباره گران شد/ جنگ تجاری جهانی چه سیگنالی به بازار طلا داد؟


طلا دوباره گران شد/ جنگ تجاری جهانی چه سیگنالی به بازار طلا داد؟ | ایران ماین

آرمان زارعی: این بالا رفتن ناشی از بالا رفتن تقاضا برای پناهگاه‌های امن به دلیل دلواپسی‌ها از جنگ تجاری جهانی پس از اعلام برنامه‌های تعرفه جدید توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بود. تا ساعت ۰۹:۲۴ به وقت گرینویچ، هر اونس طلا با ۱.۴ درصد بالا رفتن به ۲۹۰۰.۳۹ دلار رسید و در اوایل جلسه به رکورد ۲۹۰۳.۰۸ دلار دست یافت که هفتمین رکورد سال کنونی بود.

همچنین، نرخ طلای آمریکا با ۱.۴ درصد بالا رفتن به ۲۹۲۶ دلار و ۶۰ سنت رسید. هان تان، بررسی‌کننده ارشد بازار در گروه اگزینیتی، اظهار داشت: «تا زمانی که تهدیدهای سیاسی رئیس‌جمهور ترامپ باعث ایجاد ترس و عدم اطمینان در بازارهای مالی جهانی شود، فلز گرانبها به روند صعودی خود ادامه خواهد داد.»

ترامپ روز یکشنبه اعلام کرد که قصد دارد بر تمامی وارد کردن فولاد و آلومینیوم تعرفه ۲۵ درصدی وضع کند. او همچنین اشاره کرد که در این هفته تعرفه‌های متقابل را اعلام خواهد کرد و نرخ‌های تعیین‌شده توسط سایر کشورها را ارزیابی کرده و به سرعت آنها را عملیاتی خواهد کرد.

طلا به عنوان یک سرمایه‌گذاری مطمئن در زمان‌های ناپایداری اقتصادی و ژئوپلیتیکی شناخته می‌شود، ولی بالا رفتن نرخ‌های بهره می‌تواند جذابیت دارایی‌های غیرمولد را نزول دهد.

در این هفته، سرمایه‌گذاران همچنین به داده‌های شاخص نرخ مصرف‌کننده (CPI) و شاخص نرخ تولیدکننده (PPI) که در اواخر هفته منتشر می‌شوند، توجه خواهند کرد؛ این داده‌ها می‌توانند بینشی از روند نرخ بهره در ایالات متحده ارائه دهند.

تان افزود: «اگر CPI ایالات متحده بالاتر از حد انتظار باشد و نزول نرخ بهره فدرال رزرو را به تأخیر بیندازد، این موضوع می‌تواند منجر به کسب سود فوری در بازار طلا شود.»

آدریانا کوگلر، رئیس فدرال رزرو، روز جمعه اظهار داشت که حفظ نرخ‌ها در شرایطی که تورم ثابت، بازار کار قوی و عدم اطمینان در سیاست‌ها وجود دارد، "عاقلانه" به نظر می‌رسد. همچنین، انجمن بازار شمش لندن اعلام کرد که میزان طلای ذخیره شده در انبارهای لندن در ماه گذشته ۱.۷ درصد نزول یافته و به ۸۵۳۵ تن به نرخ ۷۷۱.۶ میلیارد دلار در ژانویه رسیده است. در همین حال، هر اونس نقره پس از رسیدن به بالاترین لایه سه ماهه خود در روز جمعه، با ۱.۴ درصد بالا رفتن به ۳۲.۲۵ دلار رسید.