خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
سبد خرید

پیروزی ترامپ یا هاوینگ ۲۰۲۴؛ علت واقعی افزایش اخیر بیت‌کوین چیست؟


پیروزی ترامپ یا هاوینگ ۲۰۲۴؛ علت واقعی افزایش اخیر بیت‌کوین چیست؟ | ایران ماین

بعضی از تحلیلگران بازار بر این باورند که پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا امکان دارد عامل اصلی بالا رفتن نرخ بیت‌کوین (BTC) نباشد؛ بلکه این جهش بیشتر ناشی از شوک نزول عرضه پس از هاوینگ اخیر است.

جسی مایرز، هم‌بنیان‌گذار آن‌رَمپ بیت‌کوین (Onramp Bitcoin)، در توییتی می‌گوید:

در هاوینگ آوریل ۲۰۲۴، پاداش ماینینگ بیت‌کوین از ۶.۲۵ به ۳.۱۲۵ بیت‌کوین نزول یافت که به معنای سخت‌تر شدن فرآیند ماینینگ و نزول پاداش آن است. این تغییر، شوک عرضه را ارتقا کرده و موجب شده عرضه موجود نتواند پاسخگوی تقاضای روزافزون باشد.

در این میان، صندوق‌های ETF اسپات بیت‌کوین نیز که در ابتدای سال معرفی شدند، این تقاضا را تشدید کرده‌اند. در تاریخ ۱۱ نوامبر، این صندوق‌ها شاهد ورود تقریبا ۱۳,۹۴۰ بیت‌کوین در یک روز بودند، در حالی که تنها ۴۵۰ بیت‌کوین ماینینگ شده بود.

مایرز توضیح می‌دهد که تنها راه بازگشت تعادل، بالا رفتن نرخ است که امکان دارد منجر به ایجاد یک حباب جدید شود.

او اشاره می‌کند که وقوع حباب‌های قابل پیش‌بینی‌ هر چهار سال یک‌بار، شاید عجیب به نظر برسد، ولی بیت‌کوین تنها دارایی است که عرضه آن هر چهار سال نصف می‌شود.

به گفته او، این پدیده قبلاً در هاوینگ‌های سال‌های ۲۰۱۲، ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ نیز اتفاق افتاده و حالا دوباره در حال وقوع است.post-halving-supply-shock-drive-bitcoin-prices-highe

جیمز چک، بررسی‌کننده آن‌چین نیز این دیدگاه را تایید کرده و بیت‌کوین را با طلا مقایسه می‌کند که سال گذشته حدود ۶ تریلیون دلار به نرخ بازارش افزوده شد. او پیش‌بینی می‌کند که بیت‌کوین که نرخ بازارش تنها ۱.۶ تریلیون دلار می باشد و عرضه محدودی دارد، باز هم شاهد بالا رفتن نرخ خواهد بود.

در ۱۲ نوامبر، آنتونی اسکاراموچی، سرمایه‌گذار آمریکایی، تأکید کرد که هنوز برای خرید بیت‌کوین دیر نشده و با توجه به انتظارها برای ایجاد یک ذخیره استراتژیک بیت‌کوین در آمریکا، پیش‌بینی می‌شود که کشورهای دیگر نیز از این روند پیروی کنند.

در حال حاضر، ۹۴ درصد از کل بیت‌کوین‌های موجود ماینینگ شده (یا در جریان هستند یا گم شده‌اند) و تنها حدود ۱.۲ میلیون بیت‌کوین دیگر برای ماینینگ باقی مانده که فشار بیشتری بر تعادل عرضه و نیاز وارد می‌کند.