خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
ژنراتور
سبد خرید

پیش‌بینی یک کارشناس اقتصادی از بازارها/این بازار بالاترین سود را به سرمایه‌گذاران می‌دهد


پیش‌بینی یک کارشناس اقتصادی از بازارها/این بازار بالاترین سود را به سرمایه‌گذاران می‌دهد | ایران ماین

به گزارش ایران ماین، نوسانات پی در پی قیمتی در ماههای گذشته، شرایط را برای سرمایه‌گذاری بیش از پیش دشوار کرده است. در شرایط پرنوسان فعلی اگر سرمایه‌گذاران در انتخاب‌های خود دقت نکنند، امکان دارد دارایی‌های خود را از دست دهند. گرچه آن دسته از سرمایه‌گذاران که حساب شده عمل می‌کنند هم بیش از شرایط عادی می‌توانند سود کنند.

در این رابطه صادق الحسینی، کارشناس بازارها به ایران ماین گفت: در شرایط فعلی مردم باید بر اساس یک مدل یا چارچوب اقدام به خرید دارایی کنند. به عبارت دیگر از مدلی پیروی کنند که این در این وضعیت پرنوسان، کمترین ریسک‌ را به‌دنبال داشته باشد. گاهی می‌بینیم افراد همین‌طوری امروز اقدام به خرید طلا، فردا اقدام به خرید ارز و روزی دیگر هم سراغ سهام می‌رود. این کار برای سرمایه‌گذاران معمولی هم دشوار و هم استرس‌زا است و متاسفانه اغلب هم موجب زیان افراد می‌شود.

وی در ادامه گفت: در کتاب «هول اول» الگوی مناسب را توضیح داده‌ام. به طور اجمالی می‌توانم بگویم ما مدل سه صندوقه داریم؛ یک صندوق لاک‌پشتی، یک صندوق خرگوشی و صندوقی دیگر را اسب بال‌دار نامیدم. در صندوق اول مسکن و دلار قرار دارد، در دومی طلا و سهام و در سومی هم ارز دیجیتال و هر پروژه‌های که فرد از آن اطلاع زیادی ندارد. صندوق لاک‌پشتی کم ریسک و کم بازده، خرگوشی ریسک بیشتری دارد و به همان میزان بهره‌وری هم بیشتر می‌شود و در سومی هر دو حداکثری هستند.

الحسینی توضیح داد: به باور من، فرد به اندازه سنی که دارد، در صندوق اول سرمایه‌گذاری کند و ۵ درصد دارایی‌های خود را هم روی صندوق «اسب بالدار» سرمایه گذاری کند و مابقی را وارد حوزه طلا و سهام کند. به طور مثال یک فرد ۴۰ ساله بهتر است، ۴۰ درصد سرمایه خورد را صرف مسکن و دلار کند، ۵ درصد هم صرف حوزه‌ای چون ارز دیجیتال کند و ۵۵ درصد هم به خرید طلا و سهام اختصاص یابد.

او اضافه کرد: براساس این طرح، هر اتفاقی که رخ دهد هم شما با یک ریسک معقول مواجه می‌شود و بهره‌وری مناسبی هم خواهی داشت. افراد و خانواده‌ها باید بدانند که بیشترین بهره‌وری در این سرمایه‌گذاری‌ها، ظرف سه تا پنج سال به دست می‌آید.

او راجع به چشم‌انداز مسکن گفت: بازار مسکن در یک وضعیت نامناسب قرار دارد و به نظر هم نمی‌رسید در یک سال آینده از وضعیت خارج شود. به نظر می‌رسد تا سال آینده نرخ توسعه نرخ مسکن از تورم هم کمتر باشد. البته مسکن واقعا ریسک کمتری دارد ولی در شرایط فعلی و در چشم‌انداز یکی دو ساله، بهره‌وری آن مناسب نیست.

وی راجع به بازارهای دیگر توضیح داد: بازار طلا در چشم‌انداز یک‌ساله، بسیار پر اضطراب خواهد بود و توسعه ۳۰ تا ۴۰ درصدی برای آن برآورد می‌شود. دلار تا خرداد وضعیت باثباتی خواهد داشت ولی از شهریور به بعد دوباره ما شاهد بالا رفتن نرخ خواهیم بود. درواقع تا خرداد ماه در همین کانال ۱۴۰ و ۱۵۰ هزار تومان خواهد بود ولی پس از شهریور حدود ۲۰ درصد بالا رفتن نرخ خواهد داشت. به هر حال جذابیت طلا مانند دو ساله گذشته نخواهد بود.

الحسینی در مورد بازاری که می‌تواند بهره‌وری بیشتری داشته باشد، به بورس اشاره کرد و افزود: در بورس بیشترین توسعه را خواهیم داشت. درواقع نه تنها در چشم‌انداز یک‌ساله که به باور من چشم‌انداز سه ساله بازار سهام، آن را به بهترین بازار تبدیل خواهد کرد. با این همه مردم حتما سراغ سبدگردان‌هایی بروند که مجوز دارند.

او در مورد بازار نقره گفت: به خرید و فروش نقره مالیات بر نرخ افزوده هم تعلق می‌گیرد. یعنی باید خیلی بهره‌وری بالایی برای نقره متصور باشیم که با وجود مالیات، سود مناسبی تجربه کنیم. فکر نمی‌کنم تا سال آینده نقره بهره‌وری بیشتری از ۱۰ تا۲۰ درصد داشته باشد و با توجه به اینکه در بودجه هم مالیات بر نرخ افزوده به ۱۲ درصد خواهد رسید و به همین میزان از بهره‌وری نقره کاسته می‌شود.

وی به وضعیت بهره‌وری بازارها از سال ۸۰ تاکنون اشاره کرد و گفت: بازار مسکن از نظر تاریخی همیشه کمتر از بازارهای دیگر بهره‌وری داشته است. در همین مدت ۲۴ ساله بهره‌وری مسکن یک هشتم بورس و یک دهم طلا بوده است. درنتیجه مسکن به شما سود سرشاری نخواهد داد ولی ریسک آن هم حداقلی است. بهره‌وری یک ساله مسکن در پایتخت نهایتا ۷ درصد خواهد بود ولی مسکن در شهرهای دیگر، بسته به آن منطقه، متفاوت خواهد بود.