خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
سبد خرید

«ما نیازی به عجله نداریم»: پاول در سخنرانی خود بر صبر تأکید کرد


«ما نیازی به عجله نداریم»: پاول در سخنرانی خود بر صبر تأکید کرد | ایران ماین

در سخنرانی‌ای که امروز در فروم سیاست‌های پولی ایالات متحده در نیویورک ایراد شد، رئیس فدرال‌رزرو، جروم پاول، بر رویکرد محتاطانه بانک مرکزی در شرایط نامشخص اقتصادی تأکید کرد.

پاول آمادگی فدرال‌رزرو برای حفظ نرخ‌های بهره فعلی را تکرار کرد و موضعی «صبر و دید» اتخاذ کرد تا تأثیرات تغییرات اخیر سیاست‌ها و شاخص‌های اقتصادی را زیر نظر بگیرد.

او گفت: “ما نیاز به عجله نداریم و خوب در موقعیتی قرار داریم که منتظر روشنی بیشتر باشیم.”

پاول به قدرت بازار کار ایالات متحده اشاره کرد و خاطرنشان کرد که کارفرمایان در فوریه 151,000 شغل جدید ایجاد کرده‌اند، که میانگین افزایش مشاغل ماهانه را از سپتامبر به 191,000 رسانده است.

نرخ بیکاری به طور اندکی به 4.1% افزایش یافته و در طی یک سال گذشته در محدوده‌ی باریک بین 3.9% و 4.2% باقی مانده است.

او مشاهده کرد که رشد دستمزد به یک سرعت پایدارتر کاهش یافته و تأمین و تقاضای کار در تعادل بهتری قرار گرفته است، که فشارهای تورمی را از طرف بازار کار کاهش می‌دهد.

او گفت: “با کاهش رشد دستمزد و بهبود تعادل بین تأمین و تقاضای کار، بازار کار منبع قابل توجهی برای فشارهای تورمی نیست.”

روندهای تورمی

در مورد تورم، پاول به کاهش قابل توجه آن از اوج 7% در میانه سال 2022 به 2.5% در ژانویه اشاره کرد. او هشدار داد که خوانش‌های اخیر همچنان کمی بالاتر از هدف 2% فدرال‌رزرو باقی مانده است.

پاول گفت: “مسیر بازگشت پایدار تورم به هدف ما ناهموار بوده و انتظار داریم که این وضعیت ادامه یابد.”

او بر اهمیت عدم واکنش بیش از حد به نوسانات کوتاه‌مدت تأکید کرد و نسبت به پایبندی بانک مرکزی به نظارت نزدیک بر روندهای تورمی برای اطمینان از تطابق آن‌ها با اهداف بلندمدت تأکید کرد.

او گفت: “تورم می‌تواند از ماهی به ماه دیگر نوسان داشته باشد و ما به یک یا دو خوانش که بالاتر یا پایین‌تر از حد انتظار است، واکنش بیش از حد نشان نمی‌دهیم.”

سیاست‌های تجاری و پیش‌بینی‌های پولی

پاول به سیاست‌های تجاری اخیر اشاره کرد، از جمله اعلامیه‌های دولت ترامپ و تأخیرهای بعدی در تعرفه‌های سنگین واردات که بر شرکای تجاری مانند مکزیک، کانادا و چین تأثیر گذاشته است.

این تغییرات سیاستی به نوسانات بازار کمک کرده و چشم‌انداز اقتصادی را پیچیده‌تر کرده است. پاول بر نیاز به روشنی در این زمینه‌ها پیش از اعمال هرگونه تغییر در سیاست‌های پولی تأکید کرد و گفت بانک مرکزی در موقعیت خوبی قرار دارد که منتظر روشنی بیشتری در چشم‌انداز اقتصادی باشد.

با توجه به این عوامل، پاول بیان کرد که احتمالاً فدرال‌رزرو در ماه‌های آینده نرخ بهره کلیدی خود را بدون تغییر نگه خواهد داشت. این بانک مرکزی پیشتر نرخ بهره مرجع را به میزان 100 واحد پایه کاهش داده و به محدوده 4.25% تا 4.5% در اواخر 2024 رسانده و این سیاست را در ژانویه حفظ کرده است.

واکنش‌های کریپتو

کریپتو به اظهارات پاول با خوش‌بینی محتاطانه پاسخ داده است. سرمایه‌گذاران به نظر می‌رسد با رویکرد صبور فدرال‌رزرو آرامش یافته‌اند، هرچند نگرانی‌هایی درباره رکود تورمی و اجلاس جاری کریپتو ترامپ همچنان وجود دارد.

بیت کوین در حال حاضر با قیمت 88,300 دلار معامله می‌شود.