استرالیا ۹۵ شرکتی را که به کلاهبرداریهای مرتبط با «pig butchering» در دنیای ارز دیجیتال مرتبط بودند، تعطیل کرد.

استرالیا موجب بسته شدن ۹۵ شرکتی شده است که باور میرود تحت عنوان کسبوکارهای قانونی، در زمینه سرمایهگذاری ارزهای دیجیتال و کلاهبرداریهای رمانتیک فعالیت کردهاند.
در آخرین اقدام اجرایی خود در برابر جرایم مرتبط با ارزهای دیجیتال، کمیسیون اوراق بهادار و سرمایهگذاری استرالیا در بیانیهای که در تاریخ ۸ آپریل منتشر کرد، تأیید کرد که دادگاه فدرال درخواست آنها برای تعطیلی این شرکتها را تأیید کرده است.
به گفته کمیسیون، دادگاه موافقت کرد که این شرکتها به دلایل عادلانه و صحیح منحل شوند و ASIC متوجه شد که بیشتر آنها با اطلاعات جعلی ثبت شده بودند.
این نهاد ناظر مشکوک است که این شرکتها بخشی از عملیاتهای هماهنگ کلاهبرداری بودهاند، بهویژه مرتبط با طرحهای "pig butchering"، جایی که کلاهبرداران روابط آنلاین جعلی ایجاد میکنند تا اعتماد قربانیان را جلب کرده و سپس آنها را به سرمایهگذاری در پلتفرمهای کلاهبرداری ارز دیجیتال فریب دهند.
قاضی آنگوس استیوارت، که بر این موضوع نظارت داشت، پرونده انحلال این شرکتها را "قانعکننده" توصیف کرد و افزود که عدم اعتماد منطقی به رفتار و مدیریت آنها وجود دارد.
در حکمی که در تاریخ ۲۱ مارس درباره ۱۷ شرکت از لیست صادر شد، دادگاه الگوی واضحی از کلاهبرداریهای "pig butchering" که به وبسایتها و اپلیکیشنهای فریبنده مرتبط است، پیدا کرد.
دادگاه فدرال، کاترین کانیلی و توماس سربچ از شرکت Cor Cordis را بهعنوان مراجع مشترک تصفیه ۹۵ شرکت معرفی کرد. در تحقیقات ابتدایی آنها، مشخص شد که تنها سه شرکت دارایی دارند و توصیهای برای لغو ثبت ۹۲ شرکت باقیمانده بهصورت فوری صورت گرفت.
مراجع تصفیه بهتازگی نزدیک به ۱,۵۰۰ ادعا از قربانیان احتمالی در ۱۴ کشور از جمله استرالیا، ایالات متحده، کامرون، غنا، هند، نپال، فیلیپین و فرانسه دریافت کردهاند. خسارات گزارش شده از ۳۵.۸ میلیون دلار فراتر رفته است.
ASIC معتقد است که بسیاری از وبسایتها و اپلیکیشنهای موبایلی مرتبط با این شرکتها بهگونهای طراحی شدهاند که شبیه پلتفرمهای تجاری معتبر به نظر برسند و کاربران را فریب دهند تا فکر کنند که وجوهشان بهدرستی سرمایهگذاری شده است. در واقع، این پلتفرمها جعلی بودند و پول قربانیان به حسابهای تحت کنترل کلاهبرداران واریز میشد.
سارا کورت، معاون رئیس ASIC، گفت: "این شرکتها با هدف ایجاد ظاهری از اعتبار تأسیس شدهاند"، و هشدار داد که "کلاهبرداران از هر ابزاری که بتوانند برای سرقت پول و اطلاعات شخصی افراد استفاده خواهند کرد."
ASIC بهطورAggressively به دنبال این نوع کلاهبرداری بوده و بهطور متوسط حدود ۱۳۰ وبسایت کلاهبرداری را در هر هفته تعطیل کرده است. تا به امروز، این نهاد ادعا میکند که بیش از ۱۰,۰۰۰ وبسایت مخرب را بسته است، از جمله بیش از ۷,۲۰۰ پلتفرم سرمایهگذاری جعلی و ۱,۵۰۰ کلاهبرداری فیشینگ.
ماه گذشته، این نهاد همچنین علیه اپراتورهای خودپرداز ارز دیجیتال اقدام کرد و هشدار داد که کسانی که از رعایت قوانین ضد پولشویی سر باز زده ونتیجه قانونی را در پی خواهد داشت. AUSTRAC افزایش معاملات مشکوک و کلاهبرداریهای مرتبط با این دستگاهها را اعلام کرد و خواستار نظارت بیشتر بر شبکه خودپردازهای ارز دیجیتال در استرالیا شد.