فاست (Fasset) امارات متحده عربی با پلتفرم خیریه اندونزی همکاری میکند تا کمکهای مالی با ارزهای دیجیتال را تسهیل کند.

فاست با شریک instituição Kitabisa برای کمکهای اسلامی همکاری میکند تا پرداخت زکات از طریق USDT را تسهیل کند و این کار را برای کاربران رمزارز اندونزیایی آسانتر میسازد.
در یک خبر رسمی که به crypto.news ارسال شد، پلتفرم معاملاتی رمزارز مستقر در دبی، فاست، اعلام کرده است که با موسسه زکات سلام ستاره — شریک کیتابیسا در توزیع پرداختهای زکات — همکاری کرده است تا یک سرویس زکات رمزارزی راهاندازی کند. برای اولین بار در اندونزی، کاربران فاست قادر خواهند بود تا از رمزارز، به ویژه USDT، برای کمکهای مذهبی استفاده کنند.
این همکاری با امضای یک یادداشت تفاهم در دفتر منطقهای شرکت در سودیرمن، جاکارتای مرکزی، اندونزی در تاریخ ۱۸ مارس انجام شد. هدف این همکاری پیشبرد بیشتر استفاده از فناوری بلاکچین برای امور مالی اسلامی است.
اندونزی به عنوان یکی از بزرگترین جمعیتهای مسلمان در جهان شناخته میشود، به طوری که ۸۷.۰۶% از جمعیت اندونزی خود را مسلمان معرفی میکنند، براساس دادههای ثبت احوال در سال ۲۰۲۳. در ماه رمضان، بسیاری از مسلمانان اندونزیایی احساس نیاز به کمک به جامعه را دارند. یکی از راهها انجام واجبات زکات است.
زکات یک وظیفه دینی برای مسلمانان است که از آنها میخواهد بخشی کوچک از ثروت خود را هر ساله به نیازمندان اهدا کنند. این یکی از پنج بنیاد اسلام است که به عنوان روشی برای پاک کردن ثروت و حمایت از یک جامعه عادلانه عمل میکند.
سازمان زکات ملی در اندونزی یا Baznas RI هدف دارد تا بحلول سال ۲۰۲۵ مبلغ ۵۰ تریلیون روپیه (۳ میلیارد دلار) در زمینه کمکهای اسلامی جمعآوری کند که نشاندهنده نقش مهم زکات در توانمندسازی اقتصاد کشور است.

بنابراین، فاست و سلام ستاره آمنه نوسانتارا بازار اندونزی را برای بهرهبرداری از فناوری بلاکچین به عنوان یک راهحل نوآورانه برای حمایت از اکوسیستم دیجیتال زکات میبینند و این کار را برای اندونزیاییها آسانتر میکنند.
مدیر کشور فاست در اندونزی، پوتری مادارینا، اعلام کرد که ابتکار زکات رمزارزی فاست ابتدا در اندونزی راهاندازی میشود، اما برنامههایی برای گسترش این خدمات به طور جهانی برای تسهیل بیشتر پرداختهای زکات از طریق رمزارز دارد.
“این یک گام استراتژیک برای ادغام نوآوریهای تکنولوژیک در عبادتهای اجتماعی، به ویژه در ماه مبارک رمضان است. امیدواریم این ابتکار به عنوان مدلی برای شمول مالی اسلامی مبتنی بر دیجیتال در اندونزی عمل کند,” مادارینا گفت و افزود که شرکت برنامه دارد تا نوآوریهای بیشتری در حوزه فینتک در آینده توسعه دهد.
مدیر عامل کیتابیسا، ویکرا ایجاز، از این همکاری استقبال کرد و بر این باور است که میتواند “پیشرفتهای تکنولوژیکی را بهبود بخشد و سواد زکات را برای جامعه اندونزیایی ارتقا دهد.”
“امیدواریم این ابتکار بتواند پتانسیل زکات را در اندونزی بهینهسازی کند و به ما در دستیابی به هدف مشترکمان برای کاهش فقر از طریق مدیریت نوآورانه و پایدار کمک کند,” ایجاز گفت.
دادههای اداره خدمات مالی کشور نشان میدهد که سرمایهگذاران رمزارز در اندونزی به ۲۲.۹ میلیون کاربر رسیدهاند. از مجموع کاربران رمزارز در کشور، حدود ۶۲% از آنها بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن دارند. این نشان میدهد که تقاضا برای استفاده گستردهتر از رمزارز، به ویژه در میان نسلهای جوانتر وجود دارد.