آمار نگرانکننده حملات فیشینگ در سال ۲۰۲۴؛ کاربران کریپتو چقدر ضرر کردند؟
بر اساس گزارشهای منتشرشده، در سال ۲۰۲۴، حملات فیشینگ و سرقت از کیفپولهای دیجیتال به اوج خود رسید و حدود ۵۰۰ میلیون دلار از کاربران به سرقت رفت.
این حملات بیش از ۳۳۰ هزار آدرس را تحت تاثیر قرار داد و نسبت به سال ۲۰۲۳، با بالا رفتن ۶۷ درصدی، پیچیدگی بیشتری پیدا کرد.
به گزارش پلتفرم اسکم اسنیفر (Scam Sniffer)، سهماهه اول سال ۲۰۲۴ بیشترین خسارت را با ۱۸۷.۲ میلیون دلار و ۱۷۵ هزار قربانی به همراه داشت. بدترین ماه سال هم مارس بود که خسارتی معادل ۷۵.۲ میلیون دلار داشت.
در سهماهههای دوم و سوم، در مجموع ۲۵۷ میلیون دلار ضرر و ۹۰ هزار قربانی ثبت شد. در سهماهه چهارم ولی، با ثبت یک افت قابلتوجه، ۵۱ میلیون دلار از ۳۰ هزار قربانی سرقت شد. این نزول بیانگر بالا رفتن آگاهی کاربران و بهبود ایمنی در پایان سال است.
سرقتهای بزرگ همچنان مشکلساز بودند. در این مدت، ۳۰ حادثه بیش از ۱ میلیون دلار خسارت داشتند که مجموعاً ۱۷۱ میلیون دلار را شامل میشدند. در نیمه اول سال، سرقتهای کوچکتر با ضررهایی بین ۱ تا ۸ میلیون دلار غالب بودند، ولی در نیمه دوم، حملات بزرگتری رخ داد.
ماههای آگوست و سپتامبر به ترتیب با ۵۵ میلیون دلار و ۳۲ میلیون دلار ضرر، بیش از نیمی از مجموع خسارتهای سرقتهای بزرگ سال را به خود اختصاص دادند.
در این میان، بلاکچین اتریوم بیشترین خسارت را متحمل شد و پس از آن، پلتفرمهای آربیتروم، بیس، بلست و بایننسچین قرار داشتند. نشانهای استیکینگ و ریاستیکینگ هم بیشترین تاثیر را از این حملات دیدند و پس از آن، ارز پایدارها و داراییهایی مانند آوه و پندل هدف قرار گرفتند.
در همین حال، در نیمه اول سال، سه گروه اصلی به نامهای آنجل (Angel)، پینک (Pink) و اینفرنو (Inferno) بیشترین فعالیت را در حوزه تخلیه کیفپولها داشتند.
آنجل با ۴۱ درصد، پیشتاز بود و پینک و اینفرنو به ترتیب ۲۸ و ۲۲ درصد را به خود اختصاص دادند. در ماه می، پینک از بازار خارج شد و آنجل با پشتسر گذاشتن اینفرنو در سهماهه چهارم، تسلط بیشتری پیدا کرد.
بالا رفتن شدید این حملات در سال ۲۰۲۴ بیانگر ضرورت ارتقای ایمنی و آموزش کاربران، به منظور نزول تهدیدات در حوزه ارزهای دیجیتال است.