خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
سبد خرید

تکانه‌های مذاکره ایران با آمریکا در بازارهای سرمایه


تکانه‌های مذاکره ایران با آمریکا در بازارهای سرمایه | ایران ماین

به گزارش ایران ماین،ضرب‌المثل عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد را احتمالا در موقعیتی مثل شب دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ ساخته‌اند. بلافاصله بعد از اینکه ترامپ در دیدار با نتانیاهو خبر داد از شنبه هفته بعد مذاکره ایران و آمریکا در عمان کلید خواهد خورد، موجی از نزولی شدن نرخ در بازار طلا و ارز رخ داد و بورس توسعه قابل توجهی را تجربه کرد.

فرارو در خبری نوشت:بعضی هموطنان با بهره بردن از حس طنازی معمول به استقبال خبر رفتند و مثلا گفتند ترامپ در جریان نیست ما ایرانی‌ها، هر کاری که می‌خواهیم انجام نشود را به شنبه هفته بعد حواله می‌دهیم. همزمان با این بذله‌گویی‌ها، بازارهای مالی هم واکنش نشان دادند. چراغ اول را تتر روشن کرد تا دلال‌های بازار ارز پی ببرند نرخ دلار روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین پایین می‌آید. طلای ۱۸ عیار رسما ریزش را تجربه کرد و سکه را با با خود همراه کرد. بورس تحت تاثیر این خبر مثبت حدود ۶۰ هزار واحد توسعه را تجربه کرد.

واکنش دلار به خبر مذاکرات

نرخ تتر، شبانه قله‌های مرتفع ۱۰۰ هزار تومانی را ترک کرد و تا ۹۸ هزار تومان پایین آمد. این نشانه خوبی بود، چون تتر وام‌دار دلار می باشد و تغییر و تحولاتش نشان می‌دهد قرار است چه اتفاقی در بازار ارز رخ دهد.

دلار با این حال تلاش کرد راسخ و استوار به مسیر خود ادامه دهد. اگرچه نشانه‌هایی جدی راجع به ترک پله‌های ۱۰۰ هزار تومانی وجود دارد و در بازار خرید و فروش پشت‌خطی دلال‌ها قادر نیستند سیگنال‌های نزولی را مخفی نگه‌دارند، دلار همچنان شاخ و شانه می‌کشد و می‌خواهد با چنگ‌ودندان جایگاهش را ثابت نگه دارد.

موش و گربه‌بازی دلار در بازار ارز به احتمال زیاد ادامه پیدا می‌کند ولی دیر یا زود همه از این وضعیت خسته خواهد شد. اتفاقا این فرآیند به ضرر دلار می باشد، چون تقلا کردن‌های زیاد یک خرس زخمی تنها به از دست رفتن انرژی بیشتر منجر خواهد شد.

پیش‌بینی‌ها حاکی از است که در صورت شکست خوردن پشتیبانی‌ها، دلار با سرعت زیاد به عقب رانده خواهد شد و حتی بعید نیست در کوتاه‌مدت کانال ۹۰ هزار تومان را نیز از دست بدهد.

سقوط ۷۰۰ هزار تومانی طلا در چند ساعت

نرخ طلای ۱۸ عیار سه‌شنبه ۱۹ فروردین، در همان صبح علی‌الطلوع سقوطی سریع را تجربه کرد. آنهایی که مدام نرخ‌ها را زیر نظر دارند، گزارش می‌دهند نرخ طلا در چشم برهم‌زدنی، از پله هشت میلیون تا هفت میلیون و ۳۰۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد.

نزول ۷۰۰ هزار تومانی نرخ طلا را نباید دست‌کم گرفت، چون به معنی ریزش هشت، ۹ درصدی آن‌هم در عرض تنها چند ساعت است.

نرخ دلار در بازار داخلی و بهای اونس در بازار جهانی، در ادامه دست به دست هم دادند بلکه بتوانند جلوی سقوط بیشتر طلا را بگیرند. این تاکتیک تا حدودی جواب داد و نرخ طلا روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴، وقتی خورشید به نیمه آسمان رسید، با سماجت به هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید، ولی در حالی که به نظر می‌رسد دیگر زور و توانی برایش باقی نمانده، باید با وحشت سقوط تا لایه شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دست‌وپنجه نرم کند.

نرخ طلا فعلا به پشتیبانی‌های بازار دلخوش است ولی اگر نتواند موقعیتش را در محدوده هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان ثابت نگه دارد به ناچار ابتدا تا هفت میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و سپس تا شش میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به عقب رانده خواهد شد.

حداقل نرخ طلا در کوتاه‌مدت را باید همان شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفت و خبر خوب اینکه چنین رخدادی واقعا محتمل است.

جهش ۶۰ هزار واحدی شاخص بورس

بورس روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴، از شنیدن خبر مذاکره ایران و آمریکا ذوق‌زده شد و در یکی دو ساعت اول شروع خرید و فروش ۲۲ هزار واحد توسعه کرد. هرچقدر به پایان زمان فعالیت بورس نزدیک شدیم شتاب بورس بیشتر شد و وقتی زنگ پایان به صدا درآمد، شاخص بورس ۵۹ هزار و ۲۴۲ واحد ترقی کرده بود.

شاخص بورس به لطف این کارایی سخاوتمندانه، توانست از مرز دو میلیون و ۸۰۰ هزار واحد عبور بگذرد. نقشه بورس روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین عمدتا به رنگ سبز درآمد و آماده است به جایگاهی دست پیدا کند که بهترین کارایی یک ساله به حساب می‌آید. این وضعیت به معنای شکسته‌شدن رکورد تاریخی شاخص بورس است و در صورت ادامه پیدا کردن، قطعا دیگر عوامل سنجش توسعه بورس مثل شاخص هم‌وزن، حجم و نرخ خرید و فروش را هم تحریک خواهد کرد.

ریزش نرخ انواع سکه در بازار

نرخ سکه طلا روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ با جو مثبت سیاسی ناشی از اعلام خبر مذاکره ایران و آمریکا همراه شد. حاصل این اتفاق ریزش شش، هفت میلیون تومانی نرخ سکه امامی بود.

نرخ سکه امامی در خرید و فروش تک‌فروشی این روز کار را از ۹۷ میلیون و ۳۵۵ هزار تومان آغاز کرد و در ادامه تا کف کانال ۹۰ میلیون عقب‌نشینی کرد. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم، با سرعت بیشتری ارزان شد و تقریبا هشت میلیون تومان از ارزشش کاسته شد. البته که در لایه بازار مقاومت‌هایی گزارش شده و به‌عنوان مثال فروشندگان به سختی حاضر بودند این سکه را عوض ۸۸ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان، ۸۰ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان بفروشند.

نیم سکه پس از تجربه افت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی، به قرنطینه رفت. فروشندگان صبح سه‌شنبه ۱۹ فروردین آماده بودند این قطعه سکه را ۶۲ میلیون بفروشند، ولی وقایع شب گذشته باعث نزولی شدن نرخ ها شد. پس در نتیجه همه آن آدم‌های زرنگ دست و پایشان را جمع کردند و ترجیح دادند در پاسخ به سوالات خریداران بگویند نداریم!

ربع سکه بین دو تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ارزان شد و به ناچار در همان مسیری افتاد که برای نیم سکه رقم خورده بود. این اتفاق در روزهای نزولی‌شدن نرخ‌ها عادی تلقی می‌شود و به جای اینکه باعث عصبانیت باشد، بهتر است به‌عنوان واکنشی تدافعی و ترحم‌آمیز سنجش شود.

فعلا بیایید به این فکر کنیم که وقتی خبر آغاز مذاکرات در ساعات پایانی دوشنبه ۱۸ فروردین توانسته چنین تجربه‌ای رقم بزند، در روزهای منتهی به برگزاری مذاکره در عمان یا حتی در حالت خوشبینانه وقتی دو طرف به نتایج مثبت و سازنده‌ای دست پیدا کنند، قرار است دلار، سکه و طلا را در چه جایگاهی ببینیم!

تاثیر مذاکره ایران و آمریکا بر بازارهای مالی

بازار

اثر اولیه خبر مذاکره

تغییرات قیمتی/شاخص

پیش‌بینی کوتاه‌مدت

دلار ایالات متحده

سیگنال نزولی شدن نرخ از طریق افت تتر

تتر از ۱۰۰ به ۹۸ هزار تومان نزول یافت. دلار در مرز ۱۰۰ هزار تومان مقاومت می‌کند

احتمال افت سریع و ترک کانال ۹۰ هزار تومان

طلای ۱۸ عیار

سقوط سریع نرخ

نزول ناگهانی از حدود ۸ میلیون به ۷.۳ میلیون تومان (افت ۷۰۰ هزار تومانی)

احتمال ادامه سقوط به ۷.۱ میلیون، سپس ۶.۸ میلیون و رسیدن به کف ۶.۵ میلیون

بورس

توسعه قابل توجه شاخص و ذوق‌زدگی

شاخص کل ۵۹٬۲۴۲ واحد توسعه کرد و از مرز ۲.۸ میلیون واحد عبور کرد

احتمال شکستن رکورد تاریخی و ادامه روند مثبت

سکه امامی

افت ۶ تا ۷ میلیون تومانی

روند نزولی وابسته به توسعه مذاکرات

سکه طرح قدیم

شدیدترین میزان نزول

افت حدود ۸ میلیون تومانی

روند نزولی وابسته به توسعه مذاکرات

نیم سکه

نزولی شدن نرخ و کمبود عرضه

افت حدود ۲.۵ میلیون تومانی

روند نزولی وابسته به توسعه مذاکرات

ربع سکه

نزولی شدن نرخ و کمبود عرضه

افت حدود ۲ تا ۲.۲ میلیون تومانی

روند نزولی وابسته به توسعه مذاکرات


 
۲۱۷