خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
ژنراتور
سبد خرید

ریزش بورس اتفاق افتاد/ سهامداران بازار سرمایه بخوانند


ریزش بورس اتفاق افتاد/ سهامداران بازار سرمایه بخوانند | ایران ماین

به گزارش ایران ماین،بازار سهام در پایان خرید و فروش امروز دوشنبه ۸ دی ۱۴۰۴ روزی کم‌رمق و منفی را پشت سر گذاشت و حجم فروش در اغلب نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز، مسیر کلی دادوستدها را نزولی کرد. شاخص کل بورس تهران با افت حدود ۳۷ هزار واحدی تا لایه ۴ میلیون و ۱۲۳ هزار واحد عقب نشست و شاخص هم‌وزن نیز با نزول بیش از ۱۴ هزار واحدی به محدوده یک میلیون و ۱۳۳ هزار واحد رسید که بیانگر گسترش فشار عرضه در کلیت بازار بود و نه صرفاً چند نماد خاص را منعکس کرد.

نرخ خرید و فروش خرد بورس تهران در جریان دادوستدهای امروز به حدود ۳۰۸ هزار میلیارد ریال رسید و مقدار خرید و فروش نیز از ۵۶ میلیارد سهم عبور کرد. هرچند تعداد بالای خرید و فروش از پویایی نسبی بازار حکایت داشت، ولی ترکیب نرخ و مقدار خرید و فروش بیشتر از ادامه رویکردهای کوتاه‌مدت و احتیاط سرمایه‌گذاران خبر داد و نشانه‌ای از ورود پول تازه و پرقدرت به بازار ثبت نکرد.

در فرابورس ایران نیز شرایطی مشابه بورس تهران رقم خورد و نماگر اصلی این بازار با افت ۴۸۴ واحدی در لایه ۳۴ هزار و ۲۱۳ واحد متوقف شد. نرخ خرید و فروش فرابورس به حدود ۱۹۷ هزار میلیارد ریال محدود ماند و مقدار خرید و فروش کمتر از ۱۶ میلیارد سهم گزارش شد که نزول تمایل به پذیرش ریسک و بالا رفتن احتیاط معامله‌گران را تأیید کرد.

در مجموع، خرید و فروش امروز بورس و فرابورس در فضایی انتظاری و محتاطانه دنبال شد و نبود عامل حرکت‌های اثرگذار، دست بالای فروشندگان را در بسیاری از نمادها حفظ کرد. فعالان بازار سرمایه همچنان در انتظار شفاف‌تر شدن متغیرهای کلان اقتصادی و سیگنال‌های سیاستی هستند تا جهت حرکت بازار در روزهای آینده مشخص شود و مسیر تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران تغییر کند.

بورس وارد فاز ریزش شد

صبح امروز بازار سرمایه در حالی با افت شاخص‌ها آغاز شد که طی روزهای گذشته شاهد توسعه پرشتاب و رکوردشکنی‌های پیاپی در بیشتر نمادها بودیم. با شروع خرید و فروش، حجم فروش در بسیاری از گروه‌ها صعود کرد و شاخص کل با نزول ۳۴ هزار و ۳۵۸ واحدی به عدد ۴ میلیون و ۱۲۶ هزار واحد رسید.

شاخص هم‌وزن نیز با افت ۱۳ هزار و ۴۶۸ واحدی در محدوده یک میلیون و ۱۳۴ هزار واحد قرار گرفت تا نشانه‌ای از برتری عرضه بر تقاضا در کلیت بازار باشد. نرخ کل بازار بورس حدود ۱۲۳ هزار هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود و تا لحظه نگارش، بیش از ۳۳۹ هزار معامله به نرخ ۱۰۲ هزار میلیارد تومان و با حجم بیش از ۱۷ میلیارد برگه سهام انجام شده است.

در فرابورس نیز روندی مشابه دنبال شد؛ شاخص کل با افت ۴۱۲ واحدی در محدوده ۳۴ هزار و ۲۸۵ واحد قرار گرفت. نرخ بازارهای اول و دوم نزدیک به ۱۸ هزار و ۸۸۲ هزار میلیارد تومان و بازار پایه حدود ۴ هزار و ۲۰۹ هزار میلیارد تومان گزارش شده است. مقدار خرید و فروش در فرابورس بیش از ۶.۴ میلیارد و نرخ کل دادوستدها حدود ۶۱ هزار میلیارد تومان بود که همچون بورس، غلبه فروشندگان را نشان می‌دهد.

در جریان خرید و فروش خرد، خروج قابل توجه نقدینگی از سهام و صندوق‌ها مشهود است. تا ساعت ۹:۴۷ صبح، حجم کل خرید و فروش خرد به ۲۲.۴ میلیارد واحد و نرخ آن به بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان رسید. میانگین سرانه خرید حقیقی‌ها حدود ۷۳ میلیون تومان و سرانه فروش نزدیک به ۱۱۰ میلیون تومان بوده و نسبت قدرت خرید حقیقی به فروش در محدوده منفی ۱.۴۹ قرار دارد. برآیند این رقم ها خروج بیش از دو هزار میلیارد تومان پول حقیقی را نشان می‌دهد که سهم عمده آن از صندوق‌های سهامی، مختلط و درآمد ثابت بوده است.

به‌طور کلی به نظر می‌رسد بازار پس از رشدهای شدید اخیر وارد فاز استراحت و اصلاح طبیعی شده است. نزول قدرت خریداران در نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز در کنار شتاب گرفتن عرضه از سوی سهامداران کوتاه‌مدت، باعث عقب‌نشینی موقت نرخ‌ها شده است. با این حال حجم بالای خرید و فروش و پایداری نقدینگی در سطوح فعلی می‌تواند حاکی از آن باشد که بخشی از سرمایه‌ها همچنان در انتظار فرصت‌های تازه برای ورود دوباره به بازار است.