سقوط اوراق قرضه آمریکا، سکوی پرتاب بیتکوین؟ مرحله «فقط افزایش» فعال شد!

بیتکوین (BTC) آماده ورود به مرحلهای است که آرتور هیز، همبنیانگذار صرافی بیتمکس، از آن با عنوان «حالت فقط صعودی» یاد میکند. به گفته او، بحران اقتصادی در ایالات متحده، بهویژه تجربه بدترین حجم فروش در بازار اوراق قرضه از سال ۲۰۱۹، زمینه را برای توسعه بیوقفه بیتکوین فراهم کرده است.
در این میان، سیاستهای غیرقابل پیشبینی دونالد ترامپ و تغییرات ناگهانی در تعرفههای تجاری، به تشدید بحران در بازار دامن زدهاند.
ترامپ در حالی که تهدید به اعمال تعرفههای سنگین علیه شرکای تجاری آمریکا کرده بود، بسیاری از این اقدامات را برای کشورهای خاص لغو کرد؛ به جز چین، که تعرفه وارد کردن کالاهایش به ۱۲۵ درصد صعود کرد.
در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۲۵، بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله ایالات متحده به ۴.۵۹ درصد رسید که بالاترین لایه در دو ماه گذشته به شمار میرود.
در همین هفته، بازار ۲۹ تریلیون دلاری اوراق قرضه آمریکا بیش از ۲ درصد نزول یافت؛ بزرگترین سقوط از سپتامبر ۲۰۱۹، زمانی که بحران نقدینگی در بازار ریپو (Repo) فدرال رزرو را به مداخله وادار کرد.
در پی این بحران، بسیاری از سرمایهگذاران از داراییهای سنتی فاصله گرفته و به سمت داراییهای جایگزین مانند بیتکوین روی آوردهاند. نرخ بیت کوین طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۴.۵ درصد بالا رفته و به حدود ۸۳،۲۵۰ دلار رسیده است. این توسعه نرخ، ناشی از امیدواری نسبت به اقدام احتمالی فدرال رزرو در پشتیبانی از بازار در شرایط اقتصادی ضعیف است.
در همین راستا، آرتور هیز در پستی در پلتفرم اجتماعی X نوشت که بیتکوین وارد «حالت فقط صعودی» شده و در صورتی که وضعیت اقتصادی وخیمتر شود، سیاستگذاران آمریکایی چارهای جز بالا رفتن مداخلات نخواهند داشت.
شایان ذکر است که سوزان کالینز، رئیس فدرال رزرو بوستون نیز اعلام کرده که این نهاد آمادگی کامل دارد تا در صورت لزوم، نقدینگی مورد نیاز بازار را تأمین کند. او تأکید کرده که فدرال رزرو در صورت خارج شدن شرایط از کنترل، از تمام ابزارهای خود برای ایجاد ثبات در بازارهای مالی استفاده خواهد کرد.
در همین حال، ارزش دلار ایالات متحده (DXY) برای نخستینبار از سال ۲۰۲۲ به زیر لایه ۱۰۰ سقوط کرده و بدترین کارایی هفتگی خود در دو سال اخیر را ثبت کرده است. تحلیلگران معتقدند که در صورت نزول بیشتر این شاخص و رسیدن آن به لایه ۹۰، احتمال وقوع یک روند صعودی پارابولیک برای بیتکوین وجود دارد؛ مشابه روندهایی که در دورههای صعودی پیشین تجربه شدهاند.
از طرفی، معاملهگران اوراق قرضه انتظار دارند که فدرال رزرو تا پایان سال کنونی دستکم سه مرتبه نرخ بهره را نزول دهد، و حتی احتمال افت چهارم نیز مطرح شده است. نزول نرخ بهره معمولاً عاملی مثبت برای نرخ بیتکوین به شمار میرود.
در همین حال، جان بولینگر، خالق شاخص باندهای بولینگر (BB)، نیز اعلام کرده که بیتکوین در لایه ۸۰ هزار دلار کف قیمتی خود را تثبیت کرده و احتمال ورود آن به یک روند صعودی قدرتمند وجود دارد. به گفته او، تکمیل الگوی مثلث نزولی در نمودار قیمتی بیتکوین میتواند نشانهای از حرکت این رمزارز بهسوی لایه ۱۰۰ هزار دلار باشد.