فراز و فرودهای بورس، ریشهاش در اقتصاد است یا سیاست؟
به گزارش ایران ماین در جریان دادوستدهای روز گذشته بازار سرمایه، بیش از ۷میلیارد و ۹۴میلیون سهم و حق تقدم به ارزشی بالغ بر ۴هزار و ۶۶میلیارد تومان در بیش از ۲۵۳هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۹۹۶۲واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۶۵هزار و ۵۱۰واحد قرار گرفت.
روزنامه اعتماد نوشت: بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام به نام نمادهای معاملاتی فولاد، شپنا و شبندر شد و در مقابل نمادهای معاملاتی رمپنا، شیران و دعبید با توسعه خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: البته تا زمانی که وضعیت سیاسی کشور رو به بهبودی نرود اوضاع بورس به همین شکل باقی خواهد ماند، البته با تغییراتی که به تازگی در بورس رخ داده است و تعیین هیاتمدیره جدید در نهاد بورس میتوان به راهکارهای خروج از رکود در بورس هم امیدوار شد.
سرنوشت بازارهای مالی به انتخابات امریکا گره خورده است
این کارشناس حوزه بورس با اشاره به اتهامات نظامی که به ایران زده شده، افزود: متاسفانه غرب ایران را محکوم به همکاریهای نظامی با کشور روسیه در مورد جنگ با اوکراین کرده است که همه این موارد موجب چالشهای تازهای برای اقتصاد ایران شده است. به عنوان نمونه هواپیمایی «ایران ایر» چند روز پیش تحریم شد و تمامی رسانههای بینالمللی و حتی داخلی خبر از تحریم پروازهای کمپانی ایرانایر به اروپا دادند.
نیازمند بازگشت اعتماد به بورس هستیم
او با بیان اینکه اینگونه اخبار منفی در مراودات تجاری کشور اثرگذار است، تاکید کرد: همه این موارد منجر به تشدید تنشهای اقتصادی در کشور خواهد شد و هرگونه تنش اقتصادی بازار سرمایه را هم به هم میریزد.
ایزدی در ادامه با اشاره به نرخهای پایین سهام در بورس تاکید کرد: آقای صیدی نیز در این مورد اعلام کردهاند که قبل از اینکه نرخها حرف اول را بزنند اعتماد حرف اول را میزند و این اعتماد عمومی است که باید به بورس برگردد. اگر سهمها هزار ریال هم معامله شوند تا زمانی که اعتماد مردم را جلب نکنند هیچ کس در این بازار سرمایهگذاری نخواهد کرد و این پولها به سمت سایر بازارها و بیشتر به بازارهای طلا و ملک سرازیر میشود.
او در پاسخ به این سوال که در شرایط کنونی چه کسانی سهمها را خریداری میکنند نیز اضافه کرد: یکی از استراتژیهای کلیدی برای سرمایهگذاری در دوران رکود اقتصادی، تمرکز بر سرمایهگذاریهای بلندمدت است و سرمایهگذارانی که نگاه بلندمدتتری دارند وارد این بازار میشوند.
چرا بازارهای موازی جلوتر از بورس هستند؟
وضعیت انرژی، چالش جدید کمپانیها
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به وضعیت به وجود آمده در حوزه انرژی تاکید نمود: در حال حاضر با اتفاقاتی که در بخش آب و برق کشور رخ داده است و اینکه کارشناسان اقتصادی پیشبینی میکنند وضعیت انرژی در پاییز بدتر هم خواهد شد و نرخگذاریها در بخش حاملهای انرژی در ماههای آینده مشخص نیستند و… تمام این عوامل در وضعیت سودآوری کمپانیها اثرگذار هستند.
ایزدی در ادامه تاکید کرد: شرایط بورس بسیار پیچیدهتر از این است که تنها به دلیل اینکه نرخها در کف بازار هستند بخواهیم مردم را برای سرمایهگذاری در بورس ترغیب کنیم.