مدیریت هیجانات بازار ارز مانند تجارب قبلی/دلار برمیگردد
به گزارش ایران ماین،سید علی حسینی، عضو اتاق بازرگانی ایران با توجه به تنشهای منطقه، نوسانات اخیر بازار ارز و جولان سوداگران و دلالان برای فریب مردم اظهارداشت: تاثیر جنگ و درگیری بر بازارهای مختلف در تمام دنیا وجود دارد و ما نیز در خاورمیانه از این موضوع مستثنی نیستیم؛ ولی نباید فراموش کرد تجربیات قبلی نشان داد بانک مرکزی به عنوان بازارساز با توجه به سیاست ها و ابزارهای خود به خوبی توان تنظیم و مدیریت بازار ارز را دارد؛ در نتیجه می تواند به راحتی هیجانات بازار ارز را کنترل و مهار کند.
تسنیم در خبری نوشت:وی اظهار داشت: ما در تنش ها و اتفاقات قبلی هم به وضوح دیدیم که بانک مرکزی با تکیه بر ابزارهایی که در اختیار دارد می تواند به خوبی حجم تقاضا در بازار غیر رسمی را هم کنترل کند و اجازه ندهد، موج هیجانی ایجاد شده از سوی دلالان برای مدت طولانی بر بازار سایه بیاندازد. تجربه نشان داده اینبار هم نرخ دلار بزودی و مانند قبل به اعداد قبلی برمیگردد .
این فعال تجارت خارجی افزود: طبیعتا با بالا رفتن هیجانات بازار، تقاضا برای سرمایه گذاری در بازار غیر رسمی هم دو چندان میشود که عامل اصلی آن دلالان و نوسان گیران بازار هستند. معتقدم مردم باید از رفتارهای هیجانی در بازار ارز پرهیز کنند، چراکه مطمئنا با توجه به تجارب قبلی طی روزهای آینده با آرام شدن منطقه شاهد نزول نوسانات بهای ارز باشیم.
حسینی به نقش دلالان در بر هم زدن ثبات و آرامش بازار از طریق فضاسازی تلگرامی اشاره کرد و گفت: ایجاد هیاهو و هیجان در بازار بهترین زمان برای دلالان است تا با خبرسازی در کانال های تلگرامی به نوسانات بهای ارز دامن بزنند. زمانی که نرخ دلار در این کانال ها در ساعات پایانی شب مدام در حال بالا رفتن است، در حالی که بازار فعالیتی در آن ساعت از شبانه روز ندارد، مشخص است که هدف دلالان فریب مردم و برهم زدن آرامش بازار است.
عضو اتاق بازرگانی تاکید کرد: حتی امکان دارد در قیمتگذاری شبانه کانال های تلگرامی، خرید و فروشی هم صورت نگیرد، ولی باز هم امکان دارد بعضی از مردم فریب دلالان را بخورند و با برداشت سرمایه های خود از بازارهای رسمی و موازی به بازار ارز هجوم بیاورند. به نظر من سرمایه گذاری در بازار ارز به خصوص در چنین شرایطی اصلا منطقی و سودآور نیست و مردم نباید تحت تاثیر هیجانات بازار قرار گیرند.
وی بازار بورس را یکی از بهترین ابزارهای دولت برای جذب کردن کردن سرمایه خواند و گفت: متاسفانه بازار بورس آن طور که باید و شاید نتوانسته در جذب کردن کردن سرمایه های مردم به ویژه سرمایه های سرگردان، موفق عمل کند که لازم است دولت و بانک مرکزی با اقدامات لازم به رفع کاستیهای بورس پرداخته و این ابزار مفید و مطمئن را بیش از گذشته وارد چرخه سرمایهگذاری کنند.