خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
ژنراتور
سبد خرید

پیش بینی بورس فردا ۱۰ اردیبهشت/ پیام الیاس کردی: بازار سهام‌ در انتظار این خبر اهمیت دارد


پیش بینی بورس فردا ۱۰ اردیبهشت/ پیام الیاس کردی: بازار سهام‌ در انتظار این خبر اهمیت دارد | ایران ماین

آرمان زارعی: امروز شاخص کل بورس با توسعه ۶,۷۲۹ واحدی به لایه ۳ میلیون و ۱۳۶ هزار واحد رسید و خرید و فروش با گردش ۱۷.۴ هزار میلیارد تومانی و غالبیت نمادهای مثبت دنبال شد. در فرابورس نیز شاخص با بالا رفتن ۲۶۳ واحدی همراه شد و بیش از ۱۵۹ هزار میلیارد تومان اوراق دادوستد شد. همچنین ورود ۳۶۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی و تشکیل صف‌های خرید سنگین در نمادهای بورسی، از امیدواری نسبی بازار حکایت داشت.

حال این پرسش مطرح است که بازار سهام در روزهای آینده چه مسیری را دنبال خواهد کرد؟

بورس عاشقِ مذاکرات شد

پیام الیاس‌کردی، بررسی‌کننده بازار سرمایه در گفت‌وگو با ایران ماین با اشاره به اثر مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا بر روند بازار سهام، بازگو کرد: «طبیعی بود پس از ورود مذاکرات به فاز فنی و بررسی جزئیات، اختلاف‌نظرهایی شکل بگیرد. یک جمله معروف در ادبیات سیاسی آمریکایی وجود دارد که می‌گوید: "شیطان در جزئیات است". وقتی دو طرف وارد مباحث جزئی می‌شوند، طبیعتاً از بعضی چارچوب‌های اولیه فاصله می‌گیرند.»

وی با اشاره به روند دور سوم مذاکرات افزود: «اگر به خاطر داشته باشید، در آن مقطع تیم وزارت امور خارجه ایران و نماینده ویژه ترامپ به پایتخت‌های خود بازگشتند تا تصمیم‌گیری‌های لازم را انجام دهند. دورهای ابتدایی مذاکرات عمدتاً کلی بود، ولی در دور سوم طرفین به این موضوع پرداختند که هرکدام چه پیشنهاداتی را می‌توانند روی میز قرار دهند و مسیر مذاکرات چگونه باید ترسیم شود.»

الیاس کردی: شاخص‌ها از قله‌ها عبور نکردند؛ بازار در بلاتکلیفی است

الیاس‌کردی تأکید کرد: «باید توجه داشت که بازیگران توافق هسته‌ای محدود به ایران و آمریکا نیستند. اسرائیل و کشورهای اروپایی نیز با دقت این روند را دنبال می‌کنند و واکنش بازار سهام نیز به همین دلیل منفی بوده است. همیشه مذاکرات را مثبت سنجش کرده بودیم، ولی این‌بار بازار آن را با شک نگاه کرد و به همین دلیل شاخص‌ها کارایی مناسبی نداشتند.»

این بررسی‌کننده با بیان اینکه توسعه بازار سرمایه در روزهای اخیر پایدار نبوده است، گفت: «شاخص‌ها نتوانستند از قله‌های قبلی عبور کنند و نوعی بلاتکلیفی در بازار ایجاد شده است. با این حال، خویشتن‌داری ایران در واکنش به بعضی اقدامات تحریک‌آمیز و تلاش برای تفکیک حساب آمریکا از اسرائیل ــ همان‌گونه که در توییت اخیر آقای عراقچی هم دیده شد ــ به نوعی به آرامش بازار کمک کرد.»

زلف بورس به زلف برجام گره خورد

او تاکید نمود: «بازار سرمایه در حال حاضر تمام تمرکز خود را بر مذاکرات هسته‌ای گذاشته و به کوچک‌ترین اخبار و تغییرات در این حوزه واکنش نشان می‌دهد. به‌نوعی می‌توان گفت بازار سهام زلف خود را به زلف مذاکرات گره زده و سایر فاکتورهای اقتصادی نظیر نرخ ارز، بهره، یا ارزندگی سهم‌ها دیگر اثرگذاری گذشته را ندارند.»

بازارهای موازی به جان هم افتادند؛ تقابل به‌جای تعامل

الیاس‌کردی در ادامه درخصوص روند حرکت بازار در روز چهارشنبه نیز اضافه کرد: «نمی‌توان گفت بازار خوش‌بین یا بدبین مطلق است. واقعیت این است که در یک سال اخیر، برخلاف گذشته، بازار طلا و دلار در تقابل با بازار سهام قرار گرفته‌اند. به‌طور معمول، افراد می‌توانستند هم در بازار طلا و ارز سرمایه‌گذاری کنند و هم در بورس، ولی امسال این روند تغییر کرده است.»

بازار در وضعیت انتظار؛ سهام در فاز وقت‌کشی قرار گرفت

او اضافه کرد: «نرخ دلار و طلا در هفته‌های اخیر نزول قابل توجهی داشته‌اند و از محدوده ۱۰۵ هزار تومان به کانال‌های ۸۰ و حتی ۷۰ هزار تومان رسیده‌اند. این نشان می‌دهد که دلار نیز نگاهی نسبتاً خوش‌بینانه به روند مذاکرات دارد. بازار سهام هم همین رویکرد را دنبال می‌کند و به نظر می‌رسد در هفته آینده با نوسان محدودی همراه باشد.»

این کارشناس بازار سرمایه در پایان تاکید کرد: «پیش‌بینی من این است که بازار سهام در روزهای آینده وارد فاز وقت‌کشی شود؛ نه توسعه چشمگیری خواهد داشت و نه افت قابل‌توجهی، بلکه رفتار متعادلی خواهد داشت تا مشخص شود سرنوشت مذاکرات به کدام سمت می‌رود.»
۲۲۳۲۲۴