کامپیوترهای کوانتومی در جستجوی بیتکوینهای گمشده! نجات سرمایه یا تهدید بلاکچین؟

جامعه بیتکوین همچنان در حال بحث است که آیا باید اجازه داد هکرها با استفاده از کامپیوترهای کوانتومی، بیتکوینهای گمشده را بازیابی کنند یا خیر.
در همین راستا، جیمسون لوپ، مدیر امنیتی کمپانی کاسا (Casa)، در مقالهای که ۱۶ مارس منتشر شد، اظهار داشت که سوزاندن این کوینها گزینهای بهتر برای حفظ یکپارچگی پلتفرم بیتکوین است.
به گفته لوپ، استفاده از کامپیوترهای کوانتومی برای بازیابی بیتکوینهای گمشده، ویژگیهای اساسی بیتکوین مانند مقاومت در برابر سانسور و تغییرناپذیری تراکنشها را نقض میکند.
او این فرآیند را نوعی بازتوزیع ثروت میداند که به نفع افرادی است که به این فناوری دسترسی دارند، در حالی که سایرین که از آن بیاطلاعاند، متضرر خواهند شد. لوپ هشدار داد که بازیابی بیتکوینهای گمشده از طریق کوانتوم، نهتنها سودی برای کاربران ندارد، بلکه میتواند ایمنی کل پلتفرم را به خطر بیندازد.
همزمان با این مباحث، دلواپسیها راجع به تهدیدات کامپیوترهای کوانتومی برای بیتکوین همچنان ادامه دارد. بعضی کارشناسان بر این باورند که این تهدید تا دههها عملی نخواهد شد، در حالی که گروهی دیگر معتقدند که کامپیوترهای کوانتومی هیچگاه به لایه لازم برای شکستن رمزنگاریهای مدرن نخواهند رسید. در مقابل، بعضی هشدار میدهند که خطر کوانتوم بسیار نزدیکتر از آن چیزی است که تصور میشود.
در این میان، در اکتبر ۲۰۲۴، گروهی از محققان دانشگاه شانگهای ادعا کردند که موفق به شکستن استانداردهای رمزنگاری مورد استفاده در کاربردهای نظامی و بانکی با کمک کامپیوترهای کوانتومی شدهاند.
ولی یوتیوبر “Mental Outlaw” این ادعا را رد کرد و توضیح داد که این کامپیوتر تنها توانسته یک کلید ۲۲ بیتی را بشکند، در حالی که کامپیوترهای کلاسیک پیشتر کلیدی ۸۹۲ بیتی را شکستهاند.
شایان ذکر است که کلیدهای رمزنگاری مدرن معمولاً بین ۲۰۴۸ تا ۴۰۹۶ بیت هستند و در آینده نیز میتوانند برای بالا رفتن ایمنی، طولانیتر شوند.