خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
ژنراتور
سبد خرید

توصیه یک کارشناس: بهره‌وری بورس بیش از ارز و طلا خواهد بود


توصیه یک کارشناس: بهره‌وری بورس بیش از ارز و طلا خواهد بود | ایران ماین

امیرعباس آذرم‌وند: هفته در حالی میانه خود را به پایان رساند که هر چه از آغاز آن فاصله می‌گیریم، ولی ثبات بیشتری بر بازارها حاکم می‌شود. همزمان خبرها نشان می‌دهد که به زودی احتمالا مذاکرات دور چهارم میان آمریکا و ایران آغاز می‌شود. دونالد ترامپ هم در یک گفتگو هر چند خواهان توقف غنی سازی در ایران شده ولی همزمان تاکید کرده که می‌خواهد موضع ایران نسبت به غنی سازی غیرنظامی اتمی را هم بشنود. 

این موضع با واکنش عباس عراقچی وزیر امور خارجه روبرو شد. او در پستی در پلتفرم ایکس نوشت:« اگر هدف همانطور که رییس جمهور ترامپ به تازگی گفت، این باشد که تنها چیزی که آنها (ایران) نمی‌توانند داشته باشند، سلاح هسته‌ای است، توافق قابل دستیابی است و تنها یک راه برای رسیدن به آن وجود دارد: دیپلماسی بر پایه احترام متقابل و منافع متقابل.» به نظر می‌رسد این روند به آرامش بیشتر و ثبات بازارها در هفته‌های آینده کمک کند.
 

بهنام صمدی، روزنامه نگار اقتصادی، راجع به چشم‌انداز بازار دلار و طلا در کوتاه مدت به ایران ماین گفت:‌ « من فکر می‌کنم با توجه به اینکه اعلام شده دور چهارم مذاکرات به زودی برگزار می‌شود، بازار روند فعلی خود را ادامه خواهد داد. به طور خاص بازار ارز و طلا با اینکه تحت تاثیر عوامل متفاوتی هستند ولی یک مسیر را خواهند پیمود.»

او در ادامه گفت: «چشم‌انداز بازار دلار و طلا کم نوسان، با میل کاهنده خواهنده بود. در حال حاضر نرخ هر دلار در کانال ۸۳ هزار تومانی قرار دارد. این در حالی است که در نخستین روز هفته نرخ هر دلار تا نزدیک ۸۷ هزار تومان هم صعود کرد ولی از روز یکشنبه روند بازار تغییر کرد. این روند حفظ خواهد شد و نهایتا اگر تغییری هم تا یکی دو روز اول هفته آینده مشاهده شود، به شکل کاهشی ناچیز در نرخ ها است.»

این تحلیل‌گر بازار به بورس اشاره کرد و گفت: «بازار سرمایه در دو روز نخست این هفته قرمز شد. این امر ناشی از خبر تعویق مذاکرات و شایعاتی که بود که در مورد موانع میان مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی مطرح شد. با این حال پس از دو روز و از ابتدای روز دوشنبه دوباره بازار سبزپوش شد و این روند در روز سه شنبه هم با شیبی نسبتا ملایم ادامه داشت.»

در جریان خرید و فروش امروز دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت، شاخص کل بورس با جهش ۲۸ هزار و ۷۱۶ واحدی در لایه ۳ میلیون و ۱۲۱ هزار واحد ایستاد. شاخص کل هم‌وزن نیز توسعه ۸ هزار و ۳۹ واحدی را به ثبت رساند.

بر اساس آمارهای موجود، تاکنون ۹.۴۷۸ میلیارد سهم در ۱۳۷ هزار و ۲۶۲ نوبت معامله شده و نرخ خرید و فروش به ۴۳ هزار و ۴۸۱ میلیارد ریال رسیده است.همچنین نرخ بازار بورس تهران اکنون به بیش از ۹۹ میلیون و ۳۹۱ هزار میلیارد ریال بالا رفته است.

توصیه یک کارشناس: بهره‌وری بورس بیش از ارز و طلا خواهد بود

صمدی تاکید نمود: «در این روزها، همانطوری که در هفته گذشته هم گفته شد، نمادهای کوچک و متوسط نقدینگی بیشتری را به سمت خودشان جذب کردن کردند. یکی از عوامل موثر بر این روند سیاست جدید نهاد بورس بود که ضریب تضمین صندوق‌های اهرمی را ناگهان نصف کرد. یعنی چهارشنبه هفته گذشته این سیاست اعلام شد و در روز شنبه هم آن را اعمال کردند.»

همانطوری که در ایران ماینآمده است توسعه امروز شاخص کل حکایت از بهبود نسبی فضای خرید و فروش پس از چند روز نوسان است. بالا رفتن حجم و نرخ خرید و فروش، به ویژه در نمادهای شاخص‌ساز، حاکی از بازگشت بخشی از نقدینگی به بازار سرمایه است. با این حال، ادامه روند صعودی به عوامل بیرونی همچون ثبات در بازارهای موازی و سیگنال‌های مثبت اقتصادی و سیاسی از جمله مذاکرات برجام وابسته خواهد بود. تحلیلگران معتقدند تثبیت شاخص بالای لایه سه میلیون واحد می‌تواند انتظارات صعودی را در میان معامله‌گران ارتقا کند. از سوی دیگر، حجم فروش در سطوح مقاومتی همچنان یکی از چالش‌های اصلی بازار خواهد بود.

این تحلیل گر، اقدام مذکور را گامی مهم در راستای بالا رفتن و چرخش نقدینگی دانست.

او در ادامه گفت: «این سیاست جدید نهاد بورس بیش از پیش موجب رفتن نقدینگی به سمت نمادهای متوسط و کوچک شده است. این کار به نظر من تاثیر شایان و نسبتا مثبتی بر کارایی بازار داشته و فکر می‌کنم روند بازار سرمایه را بیش از پیش به سود سهام‌داران کوچک‌تر برده است. البته این را هم نادیده نباید گرفت که حتی در دو روز اول هفته هم که شاخص کل منفی بود، شاخص هم وزن مثبت بود.»

صمدی راجع به چشم‌انداز بازارها گفت: «دونالد ترامپ فعلا سیاست های تعرفه‌ای خود را رها کرده و به این اعتبار می‌توان گفت بازار جهانی طلا از این محل چالشی نخواهد داشت. متعاقب این امر، در داخل ثبات بازار طلا و ارز ادامه خواهد یافت و با آغاز مذاکرات احتمالا روند کاهنده آن هم ادامه یابد. در این شرایط بازار ارز و طلا راندمان کافی نخواهند داشت و بازار سرمایه بازاری پربازده‌تر از این دو خواهد بود.»