روم، پروژه جدید سولانا برای ارتقای اتصال جهانی؛ وایفای بدون مرکزیت در راه است!
تیم سولانا (SOL) بهتازگی از پروژه جدید خود به نام روم (Roam) رونمایی کرده که یک پلتفرم بدون مرکزیت وایفای را معرفی میکند. هدف این پروژه، تغییر در نحوه اتصال جهانی بوده و به منظور ایجاد یک پلتفرم امن با بیش از یک میلیون نقطه دسترسی وایفای در سراسر جهان، طراحی شده است. کاربران با مشارکت در این پلتفرم میتوانند پاداش دریافت کنند.
طبق گزارشها، روم از استانداردهای Open Roaming استفاده میکند و بهعنوان یک ابتکار پیشرو در حوزه پلتفرمهای بیسیم بدون مرکزیت (DeWi) شناخته میشود. این پروژه همچنین تعهد سولانا به بازتعریف اتصال جهانی را به نمایش میگذارد.
کاربران از طریق روم به اتصالی امن، پایدار و یکپارچه دسترسی خواهند داشت. همچنین، مشارکتکنندگان با ثبت حضور روزانه و استیک کردن نشانهای روم (ROAM) میتوانند پاداش دریافت کنند.
از جمله مهمترین ویژگیهای این پلتفرم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
روم ماینر (Roam Miner): به کاربران این امکان را میدهد که با حفظ اتصال و ایمنی، پاداشهای بیشتری دریافت کنند و حتی از قابلیت ماینینگ رمزارز بهرهمند شوند.
نشان روم: کاربران با جمعآوری امتیازات روم و استیک کردن آنها، نشانهای ROAM دریافت میکنند.
پاداشهای ثبتحضور: کاربران میتوانند با استفاده از سیستم ثبتحضور روزانه، امتیازات روم کسب کرده و پاداش خود را بالا رفتن دهند.
روم در ادامه فهرست ابتکارهای سولانا قرار دارد. پیش از این، در سپتامبر ۲۰۲۴، سولانا از تلفن همراه هوشمند سیکر (Seeker)، بهعنوان نسخهای پیشرفتهتر از گوشی «ساگا» رونمایی کرده بود که برای کاربران وب ۳ طراحی شده است.
اگرچه این تلاشها بیانگر تمرکز سولانا بر ادغام بلاکچین در فناوریهای مدرن است، ولی با انتقادهایی نیز مواجه شدهاند. بعضی بر این باورند که این محصولات از زمان خود جلوتر هستند و امکان دارد جذابیت کافی برای بازار گسترده نداشته باشند. همچنین، آماده نبودن بازار و هزینههای بالای توسعه میتواند موانعی برای پذیرش گسترده آنها ایجاد کند.
پس از معرفی پروژه روم، واکنش بازار نسبتاً محدود بود و نشان بومی سولانا تنها ۳ درصد بالا رفتن نرخ داشت. این موضوع بیانگر خوشبینی محتاطانه سرمایهگذاران است. با این حال، سولانا با پروژههایی مانند روم نشان میدهد که هدف آن، استفاده از فناوری بلاکچین در کاربردهای دنیای واقعی است.