شکایت قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال علیه سه بانک آسیایی به مبلغ ۳ میلیون دلار ثبت شد.
سه بانک آسیایی به دلیل عدم محافظت از یک مشتری در برابر کلاهبرداری ۱ میلیون دلاری ارزهای دیجیتال، به خاطر سهلانگاری در انجام بررسیهای اولیه شناخت مشتری (KYC) و قوانین مبارزه با پولشویی (AML) تحت پیگرد قانونی قرار گرفتهاند.
کن لیام، یک ساکن کالیفرنیا، علیه سه بانک شامل فوبون بانک محدود واقع در هنگ کنگ و چانگ هینگ بانک محدود، به همراه بانک دی.بی.اس مستقر در سنگاپور، شکایت کرده است؛ زیرا کلاهبرداران ارزهای دیجیتال به وسیله حسابهای این بانکها نزدیک به ۱ میلیون دلار از او کلاهبرداری کردند.
کلاهبرداریهای صیادان (Pig butchering scams) شامل فریب یک قربانی با شبیهسازی یک علاقه عاشقانه یا ارتباط مورد اعتماد به منظور جلب اعتماد آنها است، قبل از اینکه آنها را به سرمایهگذاری در طرحهای جعلی ارزهای دیجیتال سوق دهند.
بر اساس شکایت ارائه شده در تاریخ ۳۱ دسامبر، لیام از طریق ترفندهای مشابه در ژوئن ۲۰۲۳ در لینکدین با فرصتی جذاب برای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال مواجه شد.
طی چند ماه، او ترغیب شد نزدیک به ۱ میلیون دلار به حسابهایی که ظاهراً در فوبون بانک، چانگ هینگ بانک و بانک دی.بی.اس نگهداری میشد، انتقال دهد با این فرض که وجوهش بهطور امن برای او سرمایهگذاری میشود.
شکایت مدعی است که بانکها از انجام بررسیهای مناسب KYC و AML کوتاهی کردند که میتوانست فعالیتهای مشکوک را شناسایی کرده و احتمالاً از وقوع این کلاهبرداری جلوگیری کند.
این شکایت همچنین ادعا میکند که بانکها با قانون رازداری بانکی ایالات متحده تخلف کردهاند، زیرا بانک دی.بی.اس شعبهای در کالیفرنیا دارد، در حالی که فوبون بانک و چانگ هینگ بانک ظاهراً تراکنشهایی را از طریق حسابهای ولز فارگو لیام در ایالات متحده پردازش کردهاند، که این باعث میشود تحت قوانین مالی محلی قرار بگیرند.
بر اساس قانون رازداری بانکی ایالات متحده، مؤسسات مالی باید تراکنشهای مشکوک را زیر نظر داشته، مستند کرده و گزارش دهند تا از کلاهبرداری و پولشویی جلوگیری کنند.
چهار نهاد مستقر در هنگ کنگ، شامل ریچو ترید محدود، افافکیآی ترید محدود، اکسینگ محدود و وایدل محدود، به خاطر باز کردن حسابهایی به نمایندگی از لیام و بهطور غیرقانونی هدایت وجوه مورد نظر به حسابهای شخص ثالث نیز نام برده شدهاند.
لیام حداقل ۳ میلیون دلار خسارت را درخواست کرده و بانکها و نهادهای نام برده را به خاطر خسارات وارد شده مسئول میداند.
کلاهبرداریهای صیادان بزرگترین تهدید در سال ۲۰۲۴ بودند و گزارشی اخیر از Cyvers ادعا میکند که بیش از ۳.۶ میلیارد دلار از بخش ارزهای دیجیتال به وسیله چنین طرحهایی نابود شده است.
در حالی که در اکثر موارد، قربانیان با کیف پولهای خالی و امید کمی به عدالت باقی میمانند، برخی به دادگاهها مراجعه میکنند تا مقابله کنند. به عنوان مثال، هکتور گوستاو گوتیرز، یک شهروند آمریکایی، در اکتبر ۲۰۲۴ شکایتی را پس از از دست دادن ۳۳ بیتکوین در آنچه او ادعا میکند که کلاهبرداری صیادان بوده، به راه انداخت که توسط یک باند جنایی جنوب شرقی آسیا ترتیب داده شده بود.