بهای ارز به سقف رسید/ توصیه مهم به خریداران طلا و ارز

به گزارش ایران ماین، سهم خواهی کشورها از یکدیگر در زمان مذاکرات مهمی چون مذاکره هستهای میان ایران و ایالات متحده چیز عجیبی نیست. دولتمردان مایلاند تا از طرف مقابل حداکثر امتیاز ممکن را بگیرند و به همین دلیل از ترفندهای مذاکره دیپلماتیک همزمان با جنگ روانی و رسانهای بهره میبرند. بازار ارز و طلا در ایران ولی چنان شرطی شده که با هر اظهار نظری در این باره نوسان را تجربه میکند. اخیرا و پس از اظهارات تند ترامپ علیه ایران، استیو ویتکاف نماینده او در امور خاورمیانه هم وارد عمل شده و گفته غنی سازی در داخل خاک ایران، خط قرمز آمریکا است. پس از آن نیز مقامات دولت ایران اعلام کردند که از حق غنی سازی صلحآمیز دست نخواهند کشید. این اظهارات تاثیر خود را بر بازار داخلی گذاشت و موجب شد دوباره نرخ هر دلار ایالات متحده به حدود ۸۵ هزار تومان برسد.
در تحلیل این مساله، سجاد بوربور، کارشناس بازار راجع به تغییرات ارز به ایران ماین گفت: «امروز نرخ دلار از کانال ۸۱ هزار تومان خارج سد. این روند را در یک ماه گذشته به وضوح دیدهایم؛ در حقیقت کف و سقف نرخ دلار در محدوده ۸۱ تا ۸۵ هزار تومان قرار دارد.»
بوربور در ادامه گفت: «توجه کنید که صحبتهای امروز آقای خامنهای، صحبتهای محکم و از موضع قدرت بود و حتی ایشان نسبت به نتیجه رسیدن مذاکرات هم ابراز شک جدی کردند ولی باز هم نرخ دلار از مرز ۸۵ هزار تومان عبور نکرد. این امر نشان میدهد که فعلا قیمتها در همین کانال فعلی باقی خواهند ماند.»
او افزود: «به این اعتبار میتوان گفت بازار فعلا تمایل به افت نسبی نرخ دارد و در روزهای آینده احتمالا باز دوباره با یک روند کاهنده نرخ دلار مواجه شویم و باز هم نرخ به ۸۱ تا ۸۲ هزار تومان خواهد رسید. با توجه به اینکه فعلا سقف قیمتی ۸۵ هزار تومان می باشد، نرخ از این نرخ بالاتر نخواهد رفت.»
این تحلیلگر بازار به خریداران هشدار داد که از خرید ارز در این روزها خودداری کنند. وی در ادامه گفت:«این روزها خرید اقدام مناسبی نیست و بهتر است اگر کسی فروشنده نیست و قصد خرید دارد فعلا از این اقدام صرف نظر کند. امروز برای خرید ارز بدترین زمان امکان دارد و بهتر است کسی به قصد سرمایهگذاری، به بازار ارز وارد نشود.»
او راجع به بازار طلا توضیح داد: «در بازار طلا باید دو عامل را همزمان تحلیل کنیم، یکی روند بازار غیررسمی ارز در ایران و دیگری روند جهانی نرخ اونس طلا است. فعلا ثبات بر این بازار هم حاکم شده و با توجه به اینکه فکر میکنم نرخ دلار آزاد در روزهای آینده تا حدی تعدیل شود، روند بازار طلا هم کاهنده خواهد بود. به هر روی هفته گذشته ما با یک افت ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلاری نرخ اونس جهانی طلا مواجه بودیم که به ادامه نزولی شدن نرخ در بازارهای داخلی هم میتواند کمک کند.»
وی ضمن توضیح روند نوسانات قیمتی اونس طلا در بازارهای جهانی تحلیل کرد: «متغیرهای کلان اقتصاد ایالات متحده از ادامه توسعه نرخ اونس پشتیبانی نمیکنند. در نیمه دوم ۲۰۲۵ انتظار میرود که اونس باز هم ارزانتر شود زیرا سیاستهای انبساطی که دولت دونالد ترامپ در پیش گرفته، همزمان با فشارهایی که به فدرال رزرو برای پایین نگه داشتن بهره وارد کرده، منجر به تورم بالا خواهد شد. اگر این روند ادامه یابد نهایتا با بالا رفتن نرخ بهره بانکی در واشنگتن، نرخ اونس طلا هم سقوز خواهد کرد.»
بوربور حباب موجود در سکه ۱۴.۵ درصد اعلام کرد و گفت: «فعلا تنها عامل موثر در کوتاه مدت بر بازار طلای داخلی نرخ دلار بازار آزاد است که روند آن کاهنده خواهد بود. خصوصا اگر یک خبر مثبت نسبت به آینده مذاکرات منتشر شود روند افت نرخ دلار تشدید هم خواهد شد که به طور مستقیم به نزول نرخ طلا در بازار میانجامد. به این ترتیب من فکر میکنم نرخ سکه و طلا حتی بیش از نرخ دلار در بازارهای داخلی نزول یابد.»
وی راجع به چشم انداز کوتاه مدت بازار سرمایه عنوان کرد: «بازار سرمایه را برای کوتاه مدت یا یکی دو روز نمیتوان به خوبی تحلیل کرد. در هر حال فعلا راندمان بازار ارز و طلا به مراتب از بازار سرمایه کمتر است ولی اگر سرمایهگذاری قصد دارد برای چند روز وارد بورس شود، بهتر است این کار را نکند و با نگاهی میان مدت وارد بازار شود.»