خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
ژنراتور
سبد خرید

تحول در پرداخت‌های روزمره با ریال دیجیتال؛ رمزارز ملی چه کاربردهایی خواهد داشت؟


تحول در پرداخت‌های روزمره با ریال دیجیتال؛ رمزارز ملی چه کاربردهایی خواهد داشت؟ | ایران ماین

به گزارش پیوست، «ریال دیجیتال» که رمز ارز بانک مرکزی ایران به شمار می‌رود، تاکنون از طریق ۹ بانک به صورت آزمایشی به مرحله اجرا رسیده است.

نسیم جمشیدی، رئیس اداره عملیات بانکداری الکترونیکی بانک آینده، می‌گوید که این طرح با چالش‌های جدی مواجه نبوده، ولی برای رفع مشکلات عملیاتی نیاز به دستورالعمل‌های بهتری دارد.

در همین راستا، مقررات موجود در زمینه ایمنی، کشف تقلب و تسویه‌های بانکی باید تکمیل شوند.

سال گذشته، همزمان با محدودیت‌های اعمال‌شده بر ارزهای دیجیتال، پروژه «ریال دیجیتال» بی‌سروصدا آغاز شد. این در حالی است که در لایه جهانی، دلواپسی‌های جدی راجع به حریم خصوصی کاربران موجب توقف توسعه ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) در بعضی کشورها شده است.

علیرضا آقاخانی، معاون فناوری اطلاعات کمپانی امیدپی، تأکید می‌کند که «ریال دیجیتال» باید در کسب‌وکارها ادغام شود و استفاده از آن در صرافی‌های رمزارز گسترش یابد.

در بخش سوخت نیز بانک سپه قصد دارد پرداخت‌ها در پمپ‌بنزین‌ها را با «ریال دیجیتال» تسهیل کند. آقاخانی از استفاده از راهکارهای مبتنی بر QR کد برای بهبود تجربه پرداخت بدون اتصال مستقیم به پلتفرم بانکی و پلتفرم سوخت خبر داده است.

همچنین، پروژه‌هایی مانند پرداخت در نانوایی‌ها، صندوق‌های فروشگاهی و تهیه بلیط قطارهای حومه‌ای با این رمز ارز در حال پیگیری هستند.

جمشیدی معتقد است که بالا رفتن سرمایه بانک‌ها می‌تواند زمینه‌ساز توسعه پروژه‌هایی همچون «ریال دیجیتال» باشد، هرچند موفقیت نهایی این پروژه به سیاست‌گذاری بانک مرکزی وابسته است.