خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
سبد خرید

خبر جدید برای وراث سهام عدالت/ تکلیف جابجایی سهام عدالت متوفیان به وراث روشن شد؟


خبر جدید برای وراث سهام عدالت/ تکلیف جابجایی سهام عدالت متوفیان به وراث روشن شد؟ | ایران ماین

به گزارش ایران ماین، ۱۵ آبان سال ۱۴۰۲ بود که از میراث سامانه جابجایی سهام عدالت متوفیان به وراث پس از کش و قوش فراوان رونمایی شد. بر این اساس وراث متوفیان قبل از مردادماه ۹۹ می‌توانستند با انجام یکسری از اقدام جابجایی سهام عدالت متوفی خود را انجام دهند.

جابجایی سهام عدالت متوفیان به وراث که مهدی حاجی‌وند، دستیار رئیس نهاد بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت گفت: در رابطه با جابجایی سهام عدالت متوفیان به وراث از سال ۱۴۰۲ امکان جابجایی سهام فراهم شد؛ بر این اساس یکی از وراث می‌تواند مدارک لازم را به یکی از شعب بانک‌های تجارت، ملی، ملت، پارسیان و کشاورزی یا کارگزاری‌های منتخب برده و اقدامات لازم را انجام دهد.

در ادامه این مقام مسئول می‌گوید: تاکید می‌شود افراد مدارک را تنها باید به شعب بانک‌های مطرح شده و کارگزاری‌ها منتخب ببرند در غیر اینصورت اگر از مسیرهای دیگر اقدام کنند قطعا دچار مشکل خواهند شد؛ مدارک لازم هم گواهی فوت، گواهی انحصار وراثت، شناسنامه و کارت ملی فرد متوفی و کپی شناسنامه و کارت ملی برابر با اصل شده تمام وراث است.
 

رایگان بودن جابجایی سهام عدالت متوفیان به وراث

او می‌گوید: به محض این که اقدامات انجام شد اصل سهام عدالت به وراث منتقل خواهد شد سود سهام عدالت هم در اولین فرصت که برای تمام افراد انتقال وجه شود برای این افراد هم انتقال وجه خواهد شد همچنین باید تاکید نمود تمام وراث برای دریافت سهام و سود آن باید سجامی باشند.

این مقام مسئول می‌گوید: باید اشاره کرد تمام سودهای سهام متوفیان تجمیع شده و پس از تعیین تکلیف توسط وراث با انتقال وجه سود برای این افراد هم این سودها انتقال وجه خواهد شد؛ نکته خیلی مهم در رابطه با سهام عدالت متوفیان این است که فرآیند جابجایی سهام عدالت متوفیان به وراث کاملا رایگان است.

ولی یکی از مواردی که باید به آن اشاره کرد نبود امکان جابجایی سهام عدالت متوفیان مرداد سال ۹۹ به بعد است در همین رابطه هم به تازگی شورای عالی بورس در مصوبه‌ای اعلام کرد: با توجه به مسائل مالیاتی مطرح شده از سوی نهاد امور مالیاتی کشور و راه‌اندازی سامانه میراث از سوی سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، مقرر شد هرگونه سود مربوط به سهام عدالت متوفیان تا زمان تعیین تکلیف مسایل مالیاتی، در حساب‌های کمپانی سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نگهداری شود.

فراهم شدن امکان جابجایی سهام عدالت متوفیان بعد از مرداد ۹۹ به وراث که خواسته بسیاری وراث است و در همین رابطه موسوی یکی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان گفت: لطفا به این موضوع زودتر رسیدگی کنید تا این جابجایی انجام شود مدت‌هاست که منتظر هستیم.

در ادامه هم عباس‌زاده دیگر مخاطب ما بیان کرد: پدر من سال ۱۴۰۰ فوت کردند، ولی ما نمی‌توانیم سهام عدالت پدرمان رو منتقل کنیم لطفا در این زمینه پیگیری صورت گیرد.

راه اندازی سامانه محاسبه مالیات سهام متوفیان به کجا رسید؟

۷ بهمن سال گذشته بود که مسئولان نهاد امور مالیاتی مطرح کرده بودند سامانه محاسبه مالیات سهام متوفیان تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود در همین زمینه هم جهانگیر رحیمی مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی نهاد مالیات بازگو کرد: در رابطه‌با مالیات سهام متوفیان که بخشی از آن مربوط به سهام عدالت می‌شود، مطابق ماده ۱۷ قانون مالیات‌های مستقیم، می‌بایست گواهی پرداخت مالیات بر اساس ماده ۲۶ یا ۳۴ مالیات‌های مستقیم دریافت شود.

او افزود: پس از دریافت این گواهی، دستگاهی که اموال فرد متوفی تحت اختیار دارد می‌تواند دارایی را به وراث یا ذی‌نفعان منتقل کند. در حال حاضر باتوجه‌به اهداف نهاد امور مالیاتی کشور در راستای سیستم‌سازی فرآیند مالیات‌ستانی برای اینکه بتوانیم مالیات‌برارث سهام متوفیان را نیز به‌صورت برخط انجام دهیم، سامانه‌ای را در این زمینه طراحی کردیم.

مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی تاکید نمود: پس از ارائه مدارک و تعیین مراحل احراز هویت توسط یکی از وراث در سامانه مربوط به کمپانی سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، این کمپانی اطلاعات را به‌صورت برخط به نهاد امور مالیاتی کشور ارسال می‌کند.

مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی در ادامه افزود: پس از محاسبه برخط مالیات مورد جابجایی بر اساس طبقه‌ای که متوفی در آن قرار گرفته می‌بایست مبلغ محاسبه شده پرداخت شود، در صورت انجام این امر، گواهی ماده ۳۴ به‌صورت برخط صادر و به کمپانی سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ارجاع می‌شود.

رحیمی تاکید نمود: در حال حاضر نیز جلسات متعدد و مشترکی ما بین نهاد امور مالیاتی با کمپانی سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه برگزار شده است، اکنون یکسری پرونده مربوط به اطلاعات مالیاتی سهام متوفی به‌صورت بانک دیتا آمده که در حال محاسبه آنها هستیم. امیدواریم تا پایان امسال فرآیند محاسبه و اخذ مالیات سهام متوفی به‌صورت برخط انجام شود.

بر این اساس محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه ابتکار کمپانی سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: طی جلساتی با نهاد امور مالیاتی، بنا شد خدمت محاسبه مالیات سهام متوفیان نهاد امور مالیاتی راه اندازی و به کمپانی سپرده‌گذاری مرکزی داده شود تا بنابراین میزان محاسبه مالیات بر ارث، صدور قبض و سپس انتقال وجه مالیات بر ارث الکترونیکی انجام شود.

در ادامه این مقام مسئول بازگو کرد: پس از دریافت خدمت‌های مربوطه از نهاد امور مالیاتی بحث تعیین تکلیف جابجایی سهام عدالت متوفیان بعد از اول مرداد سال ۹۹ در دستور کار سپرده‌گذاری مرکزی قرار می‌گیرد و ما آمادگی کامل در این حوزه را داریم. 

حالا باید منتظر ماند و دید نهاد امور مالیاتی چه زمانی سامانه مربوطه را در اختیار کمپانی سرمایه‌گذاری مرکزی قرار می‌دهد تا سرانجام گره جابجایی سهام عدالت متوفیان بعد از مرداد سال ۹۹ هم باز شود