ریزش بیتکوین تا کجا ادامه دارد؟ تحلیل تاثیر دادههای اقتصادی آمریکا بر نرخ BTC
نرخ بیتکوین (BTC) در تاریخ ۸ ژانویه با افت شدید به زیر ۹۶ هزار دلار رسید و به گفته تحلیلگران، سقوط آن به ۸۸ هزار دلار در کوتاهمدت بسیار محتمل است. این نزولی شدن نرخ به دنبال فروشهای گسترده در بازار اسپات رخ داد که باعث شد بیتکوین به سطوح حیاتی برسد.
بالا رفتن دلواپسیهای اقتصادی در ایالات متحده و عرضه دادههای اقتصادی جدید، حجم فروش در بازار بیتکوین را تشدید کرد و نرخ این رمز ارز بیش از ۵ هزار دلار نزول یافت.
دادههای بازار نشان میدهند که نرخ بیتکوین امروز ۱.۷ درصد دیگر نزول یافته است. پلتفرم تحلیلی کریپتوکوانت (CryptoQuant) نیز از بالا رفتن حجم فروش در صرافی بایننس خبر داده و اعلام کرده که این فشار میتواند اثر قابلتوجهی بر بازار بگذارد. تحلیلگران هشدار دادهاند که حجم خالص فروش در بایننس به منفی ۳۲۵ میلیون دلار رسیده که بالاترین مقدار از ابتدای سال ۲۰۲۵ است.
همانطور که گفته شد، این روند نزولی با عرضه دادههای اقتصادی آمریکا، مانند شاخص مدیران (PMI) بخش سرویس ها و گزارش تعداد فرصتهای شغلی (JOLTS) مرتبط است که نتایج منفی برای داراییهای پرریسک به همراه داشته است.
در این میان، Skew، بررسیکننده، گفته که لایه ۹۵ هزار دلار برای بیتکوین بهعنوان یک لایه کلیدی در نظر گرفته میشود. در حال حاضر، نرخ بیتکوین تنها کمتر از ۹۰۰ دلار با این لایه فاصله دارد. با توجه به تقاضای بالای بیتکوین در سطوح پایینتر بین ۹۲ هزار دلار تا ۸۸ هزار دلار، این بررسیکننده اعلام کرده که خرید و فروش اسپات در هفتههای آینده برای بازار بسیار حیاتی خواهد بود.
معاملهگر کریپتو، جانی (Johnny) نیز با اشاره به آغاز دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ، پیشبینی کرده که بیتکوین طی ۲ تا ۳ هفته پس از مراسم تحلیف ترامپ به محدوده ۸۸ هزار دلار نزول خواهد یافت.
ولی دیگر تحلیلگران کمتر نگران افت نرخ هستند. برای مثال، جاش راگر (Josh Rager) معتقد است که در حال حاضر نگران سقوط بیشتر نیست و امکان دارد بیتکوین تا پایان هفته روندی صعودی را تجربه کند.
علاوه بر این، کی یانگ جو، مدیر اجرایی کریپتوکوانت، به تقاضای قوی برای بیتکوین اشاره کرده و گفته که شاخص تقاضای ظاهری (Apparent Demand)، که میزان بیتکوین ماینینگشده را با بیتکوینهایی که حداقل برای یک سال نگهداری شده، مقایسه میکند، بیانگر بازگشت علاقه به بازار است.
همچنین، گزارشهای قبلی نشان دادهاند که حجم فروش در سوی بازارهای معاملاتی در حال نزول است، که میتواند تأثیرات منفی از حرکات ناگهانی نرخ را محدود کرده و به ارتقا روند صعودی کمک کند.