خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
سبد خرید

نامه مهم عشقی به خاندوزی / تکلیف خریداران سهام پرسپولیس چه شد؟


نامه مهم عشقی به خاندوزی / تکلیف خریداران سهام پرسپولیس چه شد؟ | ایران ماین

قادر معصومی خانقاه اظهار داشت: با توجه به شرایط هیجانی حاکم بر بازار سهام که ناشی از احتمال وقوع رویدادهای منطقه‌ای است، سازمان بورس در نامه‌ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی، که ریاست شورای عالی بورس و اوراق بهادار را بر عهده دارد، پیشنهاداتی برای حمایت از بازار سهام ارائه کرده و پیگیر اجرای این پیشنهادات شده است.

ایرنا در خبری نوشت:به گفته مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار، این نامه و پیشنهادهای مطرح در آن، با هدف برآورد نیاز بازار سرمایه به اقدامات حمایتی و تشریح کمیت و کیفیت این اقدامات، در هر یک سناریوهای احتمالی، همچنین تنویر ذهن مسئولان ذی ربط نسبت به موضوعات مبتلابه بازارسرمایه تدوین و ارسال شده است.

او مهم ترین درخواست سازمان بورس و اوراق بهادار را واریز وجه یا تعریف خط اعتباری حداقل ۵۰ همتی برای بازار سرمایه اعلام کرد و گفت: در این نامه خواستار همکاری همه مسئولان، نهادها و سازمان‌های درگیر در این تصمیم‌گیری شده ایم.

تعیین تکلیف قطعیت معامله و نوع ضمانت‌نامه دریافتی از خریداران سهام پرسپولیس

در چهارصد و بیستمین جلسه هیات واگذاری که به ریاست احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و با حضور سایر اعضاء در محل سازمان خصوصی‌سازی برگزارشد، موضوع «تعیین تکلیف قطعیت معامله و نوع ضمانت‌نامه دریافتی از خریداران سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس» مطرح و باتوجه به درخواست بانک شهر (به نمایندگی از کنسرسیوم خریداران) مبنی بر تمدید مهلت قطعیت معامله، با تمدید مهلت یاد شده تا تاریخ ۳۱/ ۵ /۱۴۰۳موافقت شد.

همچنین درخصوص کیفیت اخذ اسناد تجاری قابل قبول به عنوان وسیله پرداخت اقساط موضوع بند (ج) ماده (۸) دستورالعمل نحوه تنظیم قراردادهای واگذاری؛ و نحوه اخذ تضمین حصه اقساطی ثمن معامله، مقرر شد باتوجه به اختیار اخذ هر یک از تضامین موضوع ماده (۵) آیین نامه نظام اقساطی واگذاری (حداقل معادل ۵۰ درصد حصه اقساطی ثمن)، سازمان خصوصی‌سازی از هر یک از اعضاء کنسرسیوم خریدار که به هر دلیل تمایل یا امکان ارائه چک به تعداد اقساط ثمن معامله را ندارند، ضمانت‌نامه بانکی (به عنوان وسیله پرداخت اقساط صادره از خود بانک یا سایر بانک‌های دیگر برای بانک متقاضی (خریدار) با سررسید یک ساله، بدون قید و شرط و با قابلیت تمدید تا پایان دوره اقساط دریافت کند. در صورت پرداخت نشدن هر کدام از اقساط سررسید، سازمان خصوصی‌سازی می‌تواند با ضبط ضمانت‌نامه بانکی تمام اقساط خود را از خریداران دفعتاً وصول کند.

شرایط واگذاری سهام شرکت «فولاد مبارکه اصفهان»

موضوع دیگر جلسه هیات واگذاری راجع به شرایط واگذاری سهام شرکت «فولاد مبارکه اصفهان» بود.

براساس مصوبه ۳۰خرداد ۱۴۰۳ هیأت وزیران و مصوبه ۲۳بهمن۱۴۰۲ شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، نرخ پایه و شرایط واگذاری حداکثر ۰.۴۳ درصد سهام شرکت «فولاد مبارکه اصفهان» و حداکثر ۰.۴۳درصد سهام شرکت «ملی صنایع مس ایران» هر دو متعلق به شرکت مادرتخصصی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، بابت پرداخت بدهی‌های دولت به آستان قدس رضوی مطرح و با عرضه آنها به صورت نقد و به شرح زیر از طریق بورس موافقت شد:

الف- عرضه حداکثر ۰.۴۳درصد سهام شرکت «فولاد مبارکه اصفهان» با نرخ تابلو بورس در روز عرضه (معادل نرخ پایانی روز قبل از عرضه) به اضافه ۴۵ درصد به شرط آنکه از مبلغ ۷،۰۸۰ ریال کمتر نباشد.

ب‌- عرضه حداکثر ۰.۴۳ درصد سهام شرکت «ملی صنایع مس ایران» با نرخ تابلو بورس در روز عرضه (معادل نرخ پایانی روز قبل از عرضه) به اضافه ۴۵ درصد به شرط آنکه از مبلغ ۱۰،۴۱۱ ریال کمتر نباشد.

همچنین، مقرر شد آگهی عرضه سهام یاد شده پس از رفع توثیق سهام مذکور و عرضه آنها بعد از برگزاری مجمع عمومی عادی این شرکت‌ها در سال کنونی انجام شود.

با این حال، مقرر شد، در صورت فروش نرفتن سهام یاد شده پس از دو نوبت عرضه در بورس به منظور ایجاد قابلیت تهاتر ثمن معامله با مطالبات آستان قدس رضوی از دولت نسبت به واگذاری سهام به آستان تا سقف رقم اعلام شده توسط خزانه‌داری کل کشور به صورت مذاکره‌ای به استناد تبصره مصوبه مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳ شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا موضوع بند «ج» ماده «۲۰» قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل «۴۴» قانون اساسی (بدون الزام به طی تشریفات دستورالعمل «واگذاری سهام یا بنگاه‌های قابل واگذاری از طریق مذاکره») اقدام شود.

نرخ مبنای مذاکره معادل نرخ روز سهم در مزایده دوم به اضافه ۴۵ درصد به شرط آنکه از حداقل نرخ مقرر در این مصوبه (بندهای الف و ب فوق) کمتر نباشد؛ خواهد بود.

پس از موافقت هیأت واگذاری مبنی بر موافقت با نتایج مذاکره با آستان قدس رضوی، واگذاری نهایی به این شیوه منوط به موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار با انتقال سهام مورد واگذاری خارج از ساعت معاملات و خارج از اتاق پایاپای خواهد بود.