نبرد گاوها و خرسها در بازار اتریوم؛ کدام گروه کنترل نرخ را در دست میگیرد؟
بر اساس دادههای بازار، نرخ اتریوم (ETH) طی روز گذشته و پس از اینکه فدرال رزرو آمریکا اعلام کرد که تنها دو نزول نرخ بهره برای سال ۲۰۲۵ برنامهریزی شده، ۷ درصد نزول یافت.
در حالی که نزول نرخ بهره به طور معمول باعث ایجاد روند صعودی در بازار کریپتو میشود، نزول تعداد این رویدادها از چهار به دو مورد، منجر به تفسیر منفی از سوی فعالان بازار شد و حجم فروش شدیدی را به همراه داشت.
در پی ریزش اخیر نرخها، روند نرخ اتریوم یک الگوی سقف دو قلو (double-top) را در نمودار چهار ساعته تشکیل داده است. از نظر فنی، این طرح یک سیگنال فروش است و احتمال معکوس شدن روند صعودی را نشان میدهد.
از دست دادن پشتیبانیهای ۳،۶۵۶ دلار و ۳،۵۳۹ دلار، تاییدی برای موفقیتآمیز بودن این طرح خواهد بود. در چنین شریطی، نرخ اتریوم امکان دارد ۱۳ درصد دیگر نزول یابد و به ۳،۰۸۰ دلار برسد.
از سوی دیگر، اگر خریداران بازگردند و نرخ از ۳،۶۵۶ دلار بازگشت داشته باشد، الگوی سقف دو قلو میتواند باطل شود. برای این منظور، نرخ اتریوم باید مقاومت ۴،۱۱۱ دلار را بشکند و آن را به پشتیبانی تبدیل کند. در این صورت، نرخ اتریوم به سوی رکورد جدید ۵ هزار دلار هدایت خواهد شد.
در همین حال، بر اساس دادههای سنتیمنت (Santiment)، عرضه اتریوم موجود در بازارهای معاملاتی از ۱۰.۸ میلیون واحد در ۱۶ دسامبر به ۱۰.۶۱ میلیون واحد در ۱۹ دسامبر نزول یافته است. این موضوع نشان میدهد که ۱۹۰ هزار ETH به نرخ ۷ میلیارد دلار از پلتفرمهای متمرکز خارج شده است.
نزول عرضه در بازارهای معاملاتی یک سیگنال صعودی در نظر گرفته میشود و نشان میدهد که سرمایهگذاران به کارایی اتریوم در آینده نزدیک اعتماد دارند و مایل به فروش داراییهای خود نیستند.
با این حال، اگر نرخ بیتکوین (BTC) همچنان نزولی باشد، برای اتریوم دشوار خواهد بود که روند صعودی خود را ثابت نگه دارد.