خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
سبد خرید

کارایی خیره‌کننده صندوق‌های ETF در ۲۰۲۴؛ چشم‌انداز قیمتی بیت‌کوین و اتریوم در ۲۰۲۵ چیست؟


کارایی خیره‌کننده صندوق‌های ETF در ۲۰۲۴؛ چشم‌انداز قیمتی بیت‌کوین و اتریوم در ۲۰۲۵ چیست؟ | ایران ماین

در سال ۲۰۲۴، صندوق‌های ETF بیت‌کوین (BTC) در آمریکا شاهد ورود خالص سرمایه‌ای بالغ بر ۳۵.۶۶ میلیارد دلار بودند که بسیار فراتر از پیش‌بینی‌های اولیه بود.

همچنین، صندوق‌های اتریوم (ETH) در پایان سال عملکردی قوی داشتند و با ورود خالص ۳۴۹.۳ میلیون دلار در چهار روز پایانی خرید و فروش، به مجموع ۲.۶۸ میلیارد دلار از زمان عرضه رسیدند.

صندوق آی‌شیرز بیت‌کوین تراست (iShares Bitcoin Trust) متعلق به بلک‌راک (BlackRock) با ۳۷.۳۱ میلیارد دلار ورودی خالص، پیشتاز بود. پس از آن، صندوق کمپانی فیدلیتی (Fidelity) با ۱۱.۸۴ میلیارد دلار و صندوق کمپانی آرک (ARK) با ۲.۴۹ میلیارد دلار قرار گرفتند.

طبق گزارش فارساید اینوستورز (Farside Investors)، این جریان‌های خالص، برآورد اولیه ۱۴ میلیارد دلار از سوی گلکسی دیجیتال (Galaxy Digital) را شکست دادند.

ولی صندوق‌های بیت‌کوین در پایان سال شاهد خروج خالص ۱.۳۳ میلیارد دلار از ۱۹ دسامبر بودند. در پنج روز از شش روز پایانی خرید و فروش، برداشت سرمایه ثبت شد و صندوق آی‌شیرز در ۲۴ دسامبر خروجی ۱۸۸.۷ میلیون دلاری داشت.

گزارشی از بایننس (Binance) نشان داد که ۸۰ درصد تقاضای این صندوق‌ها از سوی سرمایه‌گذاران خرد بوده است.

تحلیلگران انتظار دارند که با ورود موسسات در سال ۲۰۲۵، نقش آن‌ها بالا رفتن یابد و این موضوع می‌تواند نرخ بیت‌کوین را به ۲۰۰ هزار دلار برساند. ون‌اک (VanEck) نیز پیش‌بینی کرده که نرخ بیت‌کوین به ۱۸۰ هزار دلار خواهد رسید.

صندوق‌های ETF اتریوم با ورودی خالص ۲.۶۸ میلیارد دلار به سال ۲۰۲۴ پایان دادند. بدون در نظر گرفتن خروجی‌های صندوق کمپانی گری‌اسکیل (Grayscale)، این رقم به ۶.۲۹ میلیارد دلار می‌رسید.

صندوق ETF اتریوم کمپانی بلک‌راک با ۳.۵۲ میلیارد دلار و صندوق ETF اتریوم کمپانی فیدلیتی (Fidelity) با ۱.۵۶ میلیارد دلار پیشتاز بودند.

اتریوم در سال ۲۰۲۴ عملکردی ضعیف‌تر از بیت‌کوین و سولانا داشت ولی انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۵ به سقف ۷ هزار دلار برسد.

کارشناسان توسعه فعالیت در لایه دوم اتریوم، بالا رفتن جریان صندوق‌های ETF و توسعه گسترده ارز پایدار‌ها و توکنیزاسیون دارایی‌های واقعی را از جمله عوامل این بالا رفتن می‌دانند.