بازار رمزارزها در هفتهای که گذشت (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)

در هفته گذشته، حوزه رمزارزها شاهد چند رویداد مهم از سقوط نشانها گرفته تا گمانهزنیها راجع به مشارکتهای بزرگ بود که هر کدام اثر قابل توجهی بر فضای بازار گذاشتند. در ادامه، مروری خلاصه بر مهمترین اخبار این هفته خواهیم داشت.
نشان اصلی پروژه مانترا (OM) در هفته جاری، بیش از ۹۰ درصد از نرخ خود را از دست داد. این اتفاق در پی اتهاماتی راجع به خرید و فروش نهانی و نقدینگی ضعیف به وقوع پیوست. نرخ از دسترفته بیش از ۵.۵ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
تحلیلهای آنچین نشان دادند که فعالیت متمرکز بعضی کیفپولها و عمق کم بازار، نشان مانترا را بسیار آسیبپذیر کرده بود و در همین حال یک معاملهگر با فروش گسترده، باعث آغاز زنجیرهای از لیکویید شدنها شد.
نرخ نشان پای (PI) در این هفته بالا رفتن دو رقمی داشت که علت آن اعلام همکاری با چینلینک (LINK) عنوان شد. این همکاری قرار بود درگاه اتصال پای به دنیای واقعی و فضای دیفای باشد. ولی خیلی زود دلواپسیها در رابطه با وضوح عرضه در جریان، توزیع کیفپولها و تمرکز مدیریتی باعث افت شدید احساسات بازار شد. مقایسههایی نیز میان پروژههای پای و مانترا صورت گرفت و بعضی کارشناسان هشدار دادند که حوزه رمزارز به مقررات سختگیرانهتری نیاز دارد.
گریاسکیل، یکی از بزرگترین کمپانیهای مدیریت دارایی دیجیتال، لیست جدیدی از رمزارزهای مورد بررسی برای سهماهه دوم ۲۰۲۵ منتشر کرد. در این لیست، نشانهایی از بخشهایی چون بلاکچینهای ماژولار، هوش مصنوعی، دپین (DePIN) و ریاستیکینگ، از جمله نشانهای ژوپیتر (JUP)، سلستیا(TIA)، سویی (SUI)، استارکنت (STRK)و مانتا (MANTA) دیده میشود. این اقدام بخشی از راهبرد جدید گریاسکیل برای تمرکز فراتر از بیتکوین و اتریوم است. با اینکه حضور در این لیست به معنی راهاندازی صندوق نیست، ولی از تمرکز پژوهشی کمپانی بر روندهای نوظهور حکایت دارد.
شایعاتی در مورد همکاری بین ریپل و سوئیفت منتشر شد، که بر پایه سوءبرداشت از یک سند بود. چند پست مبهم در پلتفرمهای اجتماعی این گمانهزنیها را تشدید کرد. ولی گزارش دقیق رسانه بیاینکریپتو (BeInCrypto) موجب رد این شایعات شد. اگرچه ریپل همواره در حال تعامل با بانکها بوده و سوئیفت نیز به ابتکارهای بلاکچینی علاقه دارد، هیچ مشارکت رسمی میان آنها ثبت نگردیده. با وجود تکذیب، این موضوع بحثهایی در مورد آینده ریپل و جایگاه آن در بازار برانگیخته است.
نرخ دلار ایالات متحده (DXY) به پایینترین لایه سهساله رسید. این افت معمولاً به نفع بیتکوین است و باعث شد نرخ آن دوباره به بالای ۸۴,۰۰۰ دلار برسد. ضعف دلار ناشی از دلواپسیها راجع به وضعیت مالی آمریکا، احتمال افت نرخ بهره و بالا رفتن بدهی است. در لایه جهانی، عرضه پول (M۲) مجدداً در حال توسعه است، بهویژه در اروپا و آسیا، که شرایط نقدینگی را ارتقا کرده است. همچنین، بازده اوراق ۱۰ ساله ژاپن به بالاترین میزان در چند دهه رسیده و باعث دخالتهای پرریسک بانک مرکزی ژاپن شده است. همه این موارد در کنار هم شرایطی مساعد برای توسعه بیتکوین فراهم کردهاند.