خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
سبد خرید

آیا ماینینگ رمزارزها باعث قطعی برق شد ؟


آیا ماینینگ رمزارزها باعث قطعی برق شد ؟ | ایران ماین

به گزارش ایران ماین، رضا قربانی، نائب رئیس کمیسیون تحول، ابتکار و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران راجع به تاثیر ماینینگ رمزارز در کشور بر تشدید قطعی برق در تابستان گفت: توانیر اگر اذعان می‌کند که ماینینگ رمزارز به ناترازی تولید و مصرف برق انجامیده باید این ادعا را با ارائه آمار اثبات کند نه اینکه تمام مشکلاتی که از سال‌های پیش تاکنون در حوزه برق کشور وجود داشته را مربوط به یک بخش نوپدید اقتصاد بداند.

ایلنا به نقل از وی تاکید نمود: امروز هیچ مزرعه ماینینگ رمزارز قانونی در کشور وجود ندارد و تمام آنها تقریبا فعالیت خود را متوقف کرده‌اند ولی کمبود برق و چالش‌های برآمده از آن هنوز برقرار است و بسیاری از صنایع از کمبود رنج می‌برند.

قربانی افزود: مشکل امروز حوزه برق کشور در بخش مصرف نیست بلکه مشکل، کمبود برق در تابستان است چنانکه در زمستان مساله کمبود گاز وجود دارد؛ ما تولید می‌کنیم که مصرف کنیم نه اینکه تولید داشته باشیم ولی با محدودیت مصرف هم روبه‌رو شویم، ناترازی برق اکنون به جایی رسیده که گاه برق دیتاسنترها نیز قطع می‌شود.

نائب رئیس کمیسیون تحول، ابتکار و بهره‌وری اتاق تهران بازگو کرد: کشوری مانند ازبکستان از حدود پنج سال پیش ماینینگ رمزارز را آغاز کرده و اکنون میزان چشمگیری از ماینینگ دنیا در این کشور انجام می‌شود و در این شرایط ایران فرصت ماینینگ را از دست داده و با توجه به اینکه فناوری ماینینگ امکان دارد تغییر کند یا بحث اثبات کار به شکل اثبات سهام دربیاید، امکان دارد در سال‌های آینده ماینینگ جذابیت و اهمیت کنونی را نداشته باشد.   

قربانی تاکید کرد: در کشور ما تصویری منفی از رمزارزها ارائه شده که گویا اینها پدیده‌هایی زائد هستند و یا جایی در اقتصاد ندارند.

نائب رئیس کمیسیون تحول، ابتکار و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران گفت: امروز دیگر شاهد مرگ ماینینگ در کشور هستیم و ماینینگ‌هایی هم که هنوز برقرار است غیرقانونی و در مقیاس خانگی فعالیت می‌کنند و فاصله زیادی با مزارع ماین دارد با این حال هنوز ناترازی برق را بر گردن ماینینگ رمزارز می‌اندازند و از جنازه آن هم نمی‌گذرند و با تاکید بر انرژی‌بر بودن ماینینگ به مردم آدرس غلط می‌دهند. مشکل اصلی برآمده از آنست که تولید برق کشور متناسب با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته برای آن توسعه نداشته و بررسی تولید و مصرف برق کشور نشان می‌دهد که این دو همراستا با یکدیگر پیش نرفته‌اند، در همین حال رویکردی که در بخش‌های مختلف وزارت نیرو در سال‌های گذشته حاکم بوده تضعیف تولید و محدودسازی صنایع بوده و در این بین دیواری کوتاه‌تر از ماینینگ پیدا نکرده است.

قربانی اضافه کرد: فارغ از تراز یا ناتراز بودن تولید و مصرف برق، دولت و در زیرمجموعه آن وزارت نیرو هیچ‌گاه روی خوشی به مزارع ماینینگ نشان ندادند. گواه درستی این ادعا این است که ماینینگ از همان ابتدای امر به شیوه‌ای قانونگذاری شد که اصلا انجام نشود و قیمت تعرفه برق آن بنا بر قیمت برق صادراتی تعریف شد، این سنگین‌ترین تعرفه برای برق است که به هیچ صنعتی اختصاص داده نمی‌شود. به عبارت دیگر، هزینه برقی که قرار بود صرف ماینینگ شود دلاری حساب می‌شد و کار با این تعرفه برای مزارع ماینینگ صرفه اقتصادی نداشت، در نتیجه قانونگذاری اشتباه داوطلبان را به فعالیت غیرقانونی و ماینینگ خانگی سوق داده است.