از بازداشت در پاریس تا بازگشت به دبی؛ چرا پرونده دورف برای بازار کریپتو اهمیت دارد؟

پاول دورف، بنیانگذار تلگرام، به طور موقت اجازه خروج از فرانسه را دریافت کرده، ولی اتهامات مطرحشده علیه او دلواپسیهایی را در جامعه کریپتو ایجاد کرده است.
بر اساس گزارشها، دورف در تاریخ ۱۳ مارس از دادگاهی در فرانسه مجوز بازگشت به دبی، محل اقامت قبلی خود، را دریافت کرد. او از آگوست ۲۰۲۴ در فرانسه حضور داشت و در فرودگاه لو بورژه پاریس بازداشت شده بود.
اتهامات مطرحشده علیه او شامل غفلت و همدستی در جرایمی همچون قاچاق مواد مخدر، پولشویی، سوءاستفاده از کودکان و تروریسم است. در صورت اثبات این اتهامات، دورف امکان دارد با ۲۰ سال حبس روبهرو شود.
این پرونده همچنین نقش تلگرام را در تسهیل فعالیتهای غیرقانونی از طریق رمزنگاری و پشتیبانی از ارزهای دیجیتال، زیر سؤال برده است.
این وضعیت، یادآور پرونده الکسی پرتسف، توسعهدهنده تورنادو کش (Tornado Cash) است که در سال ۲۰۲۲ به دلیل مسئولیت در قبال فعالیتهای غیرقانونی انجامشده در این پلتفرم، در هلند بازداشت شد. پرتسف اکنون با قرار ضمانت آزاد شده و در انتظار محاکمه است.
بسیاری از اعضای جامعه کریپتو این پروندهها را تهدیدی برای آزادی بیان و حریم خصوصی میدانند و از افراد تحت پیگرد پشتیبانی کردهاند. ناتالیا لاتکا از کمپانی مرکل ساینس (Merkle Science)، معتقد است که توسعهدهندگان نرمافزار مسئول استفاده کاربران از ابزارهای خود نبودهاند، ولی این دیدگاه در حال تغییر است.
علاوه بر این، کریس پاولوسکی، مدیر اجرایی رامبل (Rumble)، این ماجرا را نشانهای دیگر از سانسور در فرانسه دانسته است. گریگوری آلبوروف از بنیاد مبارزه با فساد کشور روسیه نیز این پرونده را “بیعدالتی محض” توصیف کرده است.
بعضی تحلیلگران معتقدند که دورف به دلیل امتناع از همکاری با نهادهای اطلاعاتی، هدف این اتهامات قرار گرفته است.
نتیجه این پرونده میتواند تأثیرات گستردهای بر آینده پلتفرمهای بدون مرکزیت داشته باشد و کمپانیها را به اتخاذ سیاستهای سانسور یا دوری از مقررات سختگیرانه سوق دهد.
طبق گزارشها، مرخصی دورف در دبی تا ۷ آوریل تمدید شده، ولی دادستانی فرانسه تاکنون هیچ اظهارنظر رسمی راجع به وضعیت این پرونده نکرده است.